siape COMEL ikot sini tau..

Friday, December 9, 2016

h.a.r.i.s

Assalamualaikum :)

takde stori nak sembang petang nih
hahahahaa..(x zabarrr nak balek koje nih)
just nak share sembang pasal #anakbuahan aku
yang baru umo 7 tahun a.k.a darjah 1
tapi dia punya tahap IQ macam budak dah matured
(dari segi fizikal pon matured sbb dia paling sado antara abang ngn adek2 dia hahaha..) 
itulah dia #anakbuahan aku yang bernama

HARIS ZAFRAN BIN MUHAMAD SYAMER

#wassapHarisnganMakLam
#mogaterhibur
#santaipetang

😁😁😁😁


dan kenape dorang panggil aku "Mak Lam" instead of "Mak Lang" yang sebenor nye
sebab memang dari sejak dorang baby lagi
dorang memang susah beno nak nyebut "Lang" itu
maka aku redho jelah dipanggil 
Mak Lam..Mak Lam..Mak Lam
😂😂😂

p/s: sejak bile kat entri blog dah boleh bubuh "emoji" nih?? 🙌🙌🙌
#MakLamdahpeghak

Wednesday, December 7, 2016

AVON_c23 boleh order sini :)

Assalamualaikum :)

mai terjahhh..
mai skodengg..
mai tengokk..
mai orderr..

(valid : 01-31 December 2016)
kempen ini valid untuk tarikh tersebut..
bagi next kempen akan dihupload kemudian okay :)

boleh COD : area Sunway Tambun Ipoh
FREE POSTAGE : untuk pembelian melebihi rm50

boleh ORDER sekaranggg !! 

AVON_c23  


untuk ORDER boleh terus :
1) komen pada entri belog ini..
(sila sertakan no hp @ no wassap anda)
atau
2) boleh direct wassap >> 017-5038420 (nza odone) 
3) anda hanya perlu snap gambar barang yg ingin di order
4) bukti resit pembayaran perlu disertakan
5) barang akan dipos kepada anda (sekurangnya 3 hari waktu bekerja)  
  

Tuesday, November 15, 2016

AVON_c22 (boleh order sini yep)

Assalamualaikum :)

mai terjahhh..
mai skodengg..
mai tengokk..
mai orderr..

(valid : 16-30 November 2016)
kempen ini valid untuk tarikh tersebut..
bagi next kempen akan dihupload kemudian okay :)

boleh COD : area Sunway Tambun Ipoh
FREE POSTAGE : untuk pembelian melebihi rm50

boleh ORDER sekarangg !! 

 AVON_c22
 
untuk ORDER boleh terus :
1) komen pada entri belog ini..
(sila sertakan no hp @ no wassap anda)
atau
2) boleh direct wassap >> 017-5038420 (nza odone) 
3) anda hanya perlu snap gambar barang yg ingin di order
4) bukti resit pembayaran perlu disertakan
5) barang akan dipos kepada anda (sekurangnya 3 hari waktu bekerja)  

Friday, November 11, 2016

11.11 online shopping U must grab

Assalamualaikum :)

pade korang yang kaki shopping online ni
sure takkan lepaskan peluang keemasan tuk hari ini bulan Nov nih
dan tuk bulan Dec nanti iaitu 11.11 ONLINE REVOLUTION 12.12 
sebab ape ?? sebab..
dengan tarikh keramat nih korang boleh menshopping kan diri korang 
kat online shopping yang tengah buat super sales tahap gaban 
untuk tarikh keramat nih sajee...T_T
(lagi syiokkk kalo duet dalam atm maseh kepuk2 huhuhuuu)
bukan ape..klo korang tak nak shopping pon
korang boleh survey barang-barang keperluan yang ade jual kat online shopping nih
tak kesah dari barangan makeup ke, mandian ke, pakainan ke, permainan ke, makanan ke, peralatan dapur ke, eksesori ke, handbag ke, facial ke dan macam- macam lagiiii lahh
kalo tak percaye meh skodeng online shopping sini 

>> 

>>

>>

>>


>>

>>


>>


>>


>>


>>


okayy..yang ni sempat aku rembat tapi tak shopping ea
memang beli keperluan tuk MakPidah je hehehe
aku beli pampers Tena ngan One Touch strip 
memang berbaloi-baloi :p

tak caya..?? huhuhuuu
try survey kat kedai luar or farmasi tanya price dorang
memang berbaloi-baloii..hehehhe :p
okayy..happy shopping guys!!

Friday, August 19, 2016

Cerkon buat MakPidah

Assalamualaikum :)

Jumaat, 12/08/2016
dalam pukul 5.00pagi aku terkejut berok terus bangkit dari tido lepas nampak MakPidah dah tejelepok kat lantai bilik (dari katil MakPidah nak bangun ke toilet kaki semacam "krem" atau senang cakap macam simpul mengkarung..sebab MakPidah memang selalu kena tiap kali nak bangun tido..) aku papah MakPidah ke toilet selepas selesai aku bawa balik ke katil..tapi aku nampak MakPidah berjalan dah gelong macam terhuyung-hayang..seyess time tuh memang ingat sebab MakPidah hypo (kalo ade kencing manis bila kurang gula pesakit akan rase macam nak pitam..ini MakPidah biasa jadik..) lepas cek gula dalam darah bacaan time tu 5.2 (ni bacaan normal..) tapi aku nampak MakPidah macam lemah semacam..dah nampak MakPidah macam tak boleh nak genggam tangan..lepas tu MakPidah dah lentok semacam kat aku..aku panggil-panggil MakPidah sebab memang nampak macam nak pengsan lepas tu MakPidah dah macam susah nak bercakap (lidah MakPidah nampak berat sangat..) kelam kabut aku call Abah cepat-cepat suruh datang bilik belakang tengok MakPidah..time tuh hanya Tuhan saja yang tahu macam mane perasaan aku..dah menangis sakan..aku rase takot yang amattt...takot "kehilangan" MakPidah..seyess..T_T

kami call ambulance..dalam beberapa minit ambulance datang dorang angkat MakPidah keluar dari bilik..time tu dorang kena pakai kain alas tebal macam cadar hospital sebab stretcher memang tak boleh lalu ke laluan bilik..selesai angkat MakPidah keluar sebelom naik ambulance MakPidah termuntah (banyak kuantiti muntah MakPidah..) staff hospital tu cakap itu perkara "normal" time tu MakPidah dah memang tak sedar...T_T

sesampai dekat hospital..MakPidah kene sorong ke unit separa kritikal..time tu aku memang tak boleh kawal perasaan nanges aku..dah macam anak kucing yang hilang mak nye..T_T sekali lagi MakPidah muntah dalam wad tu sebelom dorang nak check secara details..selepas tukar baju ke uniform pesakit hospital MakPidah dorang bawak pegi X-Ray dan CT Scan..aku tengok MakPidah time tu memang sangat kritikal..tak sedarkan diri..nampak lemah selemah-lemahnya...T_T

selesai dari CT Scan doc yang dalam unit separa kritikal tu terus cerita ape sebenarnye yang berlaku pada MakPidah..doc bagitahu dalam bahagian otak kiri MakPidah ade pendarahan akibat dari tekanan darah tinggi yang terlalu tinggi..(yep bacaan BP MakPidah semasa sampai dekat hospital lebih kurang 200++/100++ exactly bacaan aku dah lupe tapi memang tinggi yang amat) sebab tekanan yang terlalu tinggi saraf dalam otak MakPidah boleh pecah..T_T  

Day 1 - mendoakan kesembuhan MakPidah...
semoga beliau kembali pulih, ceria, cergas dan
petah bercakap seperti biasa....aminn

Ahad, 14/08/2016 
dua-dua tangan MakPidah dah tak dapat lagi nak enjek masuk air dan ubat..tangan belah kanan dah membengkak..tangan kiri pula sebab terlalu banyak bergerak jarum pon dah bengkok-bengkok T_T..jadik nya arini doc pasang dekat kaki MakPidah pule...

Day 3 - ade demam cket ini ari
faster recovery MakPidah x sabo nk sembang byk2..T_T

Isnin, 15/08/2016 
hari ini dapat tukar wad kelas 1..sebab yang sebelom nih masuk wad beramei-ramei yup..ade pros & cons sebab BP MakPidah masih lagi turun naik turun naik maka memang sangat-sangat perlu MakPidah pindah wad kelas 1 nih (even at first class service pule yang x bape nak memuaskan sebab kalo masuk wad kelas 1 sini sume benda memang pesakit la yg kena buat..hurmmmm tapi kalo dari segi environment agak mendamaikan sebab 1 bilik hanya ada 2 - 4 orang saje penghuni..so bilik luas siap ade sofa-bed tuk penunggu so xperlu nk tido atas kusi plastik lagi...T_T)

Day 4 - dh tukar ke bilik...
bacaan BP MakPidah masih up & down..
ade jugak demam.pehtu x demam..
semoga hari ini akan bertambah baik dari smlm..
Insyallah..stay strong my dear MakPidah!!

Selasa, 16/08/2016
 kalo wad lama dulu memang cik misi yang tolong buatkan hatta bagi minum susu sekali..tapi kini tidak lagi memang kena sediakan sendiri supaya senang nanti kalo MakPidah dah balek ke rumah sekurang-kurangnya aku pon dah expert nak bagi minum susu guna tiub bagai hehehee  
(tapi x sempat balek umah dah sebab tiub MakPidah dah buka pade day-14)
ni alatan yang digunakan untuk bagi susu kat MakPidah melalui tiub yang sambung kat hidung memandangkan MakPidah x boleh nak menelan makanan / minuman..sedihh woo sebab x boleh nak makan ikot mulut..sampai kering-kering mulut dibuatnya T_T

Day 5 - when u learn something bout "new gadjet"...o_O
sekarang aku dah boleh jadik "Nurse Peribadi" tuk MakPidah hehehehh

Jumaat, 19/08/2016
kakYong anta gambo wassap MakPidah menulis guna tangan kiri (MakPidah bukan left-handed jadik memang sangat sukar nak tulis tangan kiri memandangkan tangan kanan MakPidah masih x boleh nak gerak...T_T) 
tapi hat ni aku tau sure Abah aku yang sakan suruh MakPidah tulis nih hehehee
same jugak ngan belajar cakap..MakPidah kena belajar cakap ikot sukukata kalo tidak memang x boleh nak paham kalo dah bercakap...T_T 

Day 8 - MakPidah's lefthand writing..not bad rite?? hehehe
keep it up! don't give up! We know our MakPidah can do it!

Sabtu, 20/8/2016
Angkat tangan...turun...angkatt...turun..1...2...3...
ni salah satu latihan senam tangan MakPidah kena buat tuk bagi kuatkan tangan kanan..kalo boleh angkat tangan paras tinggi cmgini lagi baek tuk pesakit stroke sbb otot bahagian tsebut perlu latihan lebih & xmo bagi otot tsebut kaku kalo x buat senam..T_T 
selain tangan..kaki..lidah..sume pon kena buat senaman jugak..doc Fisio yg dtg checkup MakPidah akan ajar cara2 tuk buat senam selebihnya pesakit sendiri perlu buat juga :) 

Day 9 - sesudah subuh kasi start bt senam ringan2 sket yep..
faster recovery MakPidah o_O jgn tensen2 taw bt senam fisio ni...
MakPidah kata nak balek umah kan..kan..hehehehh o_O

Isnin, 22/08/2016
time nih MakPidah dah mula start makan ikot mulut even salur tiub tu belom bukak lagi
Macam biasa lepas keja aku dtg wad tukar shift ngan abah..abah bgtaw mak dh makan bubur hancur (kalo x mmg mak minom susu saje huhuhuu) lega dah asenye..
silap aku jugak malam tu x aware ngan keadaan mak..bila aku tukar pampers aku rase MakPidah macam berpeloh..aku ingat sbb panas aku tala kipas kat mak ngan harapan boleh sejuk..rupe2nya time tu MakPidah tgh hypo T_T (bacaan gula mak 2.7 mcm tu..gilee rendah..ketaqq aku bile Misi suh bg benda manis cepat2..pilihan yg aku ade nestum 3in1..tp mak susah nak sedut minom pule sbb dah nampak lemah..ak paksa Misi buat milo pekat2 kat mak..naseb mak dpt minom) lps tu cek gula mak naik 7.6 legaaa...

Day 11 - bilamana kau lagi "seram" handle MakPidah tibe2 hypo..
dari serempak ngn Cik Antu..
bacaan gula MakPidah 2.7 tadik..seyess i is cuakness T_T
bite happy siang..MakPidah dah boleh masuk makan bbur thru her mouth :)


Selasa, 23/08/2016
Alhamdulillah MakPidah nampak makin okay dari semalam..insiden "hypo" semalam tuh mmg kena jadikan pengajaran buat aku & sume bagi pesakit yg menghidap diabetes adalah "bahaya" kalo dorang dlm keadaan "hypo" (gula rendah boleh akibatkan pengsan)..
MakPidah pon dah makin berselera nak makan bubur hancur nih..aku ade jugak try rase not bad la..kire boleh masuk kategori bubur sedap tuk pesakit..hehehehh
 

Day 12 - Alhamdulillah...
bile tgk sendiri MakPidah dah boleh makan bubur
ikut mulut legaaaa sikit asenye :)
p/s: kne igt selang seli ngn susu...
kes mlm smlm jgn dok repeat lgi na jdikan iktibar...T_T

Sabtu, 24/08/2016
hari ini start sesi fisioterapi tuk MakPidah..aku sempat jugak teman mak pegi ke pusat bersebelahan ngan wad (jauh gak baq hang..kena lalu ikot titi jambatan hospital tu)
masa dekat dalam tempat fisio tuh aku tengok mmg sume pesakit stroke ade kat situ
time tuh baru nampak "life of stroke patient" macam mane..T_T
dorang kena jalani latihan tuk kuatkan balik anggota mereka yg x boleh bergerak
ade macam2 alat senaman kat tempat fisio tuh..sbb tu bila keluarga pesakit yg dtg ke tempat fisio nih atleast dpt bg gambaran pade keluarga pesakit sbb kalo boleh mmg kena buat latihan yg sama juga bila di rumah nanti..
mmg susah nak cakap..tapi nak x nak kena kuatkan semangat MakPidah nak tempuh hari akan datang supaya cepat sembuh (walaupon makan masa juga..Insyallah doakan MakPidah akan cepat sembuh ya..)
 

Day 13 - MakPidah dah start masuk rehab session..
eventho arini nmpk agak "moody" mkn pon x abes..
xmo bsiap awal mcm smlm..MakPidah kne kuat smgt taw taw..!


entri bersambung...


Cerkon buat MakPidah-2

Thursday, August 11, 2016

TIPS UNTUK WANG ANDA DIKEMBALIKAN

Assalamualaikum :)
kalau dulu pernah dengar GORES & MENANG ??
tapi sekarang tidak lagi 
tapi cara perniagaan mereka lebih kurang sama..

mereka ini terdiri dari golongan remaja-remaja yang sangat peramah + pandai bercakap + berpenampilan kemas + sangat energetik + sangat approachable

modus operandi mereka senang saja.... 

1) mereka akan menarik perhatian dengar cara memberi beg-beg percuma

2) sekiranya dapat menarik perhatian si pelanggan (terutamanya golongan wanita berusia & lelaki berusia..kira senang cerita golongan veteren lah) mereka akan menjadi sejuta kali peramah dari yang biasa..kalau tak percaya cuba try ambil beg percuma tersebut

3) selepas ambil beg percuma tersebut mereka akan menyuruh si pelanggan untuk mengisi borang dengan hanya bayaran RM1..(borang tersebut sebagai kemaskini maklumat pelanggan..hanya RM1 apalahh sangat ye dak..xpe mereka akan proceed lagi) 

4) hahahaa..belom habis lagi..mereka akan menyuruh si pelanggan untuk mencabut sebarang kad kupon sebagai tanda cabutan bertuah..dan yaaa..sememangnya si pelanggan bertuah sebab sudah pasti kad cabutan tersebut menjanjikan hadiah-hadiah yang sangat lumayan..terutama hadiah voucher wang tunai

5) cuba tengok reaksi mereka setelah si pelanggan menang cabutan bertuah tersebut..mereka akan lebih eksaited mengalahkan si pelanggan yang menang cabutan..selepas itu mereka akan "pancing" si pelanggan untuk menebus voucher wang tunai tersebut dengan menjual produk barangan elektrik mereka..(masa ini mereka akan tunjukkan katalog pelbagai jenis barangan elektrik yang mereka jual)

6) jangan terkejut kalau si pelanggan tengok barangan elektrik yang mereka jual tersebut bernilai melebihi RM1000 - RM3000...murah bukan?? -_- apalah sangat harga barangan elektrik tersebut sebab si pelanggan boleh tebus dengan voucher wang tunai (maksimum RM800 tadi)..si pelanggan juga bukan dijanjikan dapat 1 barang..malah 3 barang sekaligus dengan membeli 1 barang elektrik dari mana-mana jenis produk yang mereka tawarkan...best bukan??

7) bagi para pelanggan yang sudah "dibasuh" oleh si penjual ini mereka hanya membayangkan dengan hanya RM1 (isi borang) + RM800 (nilai voucher wang tunai) si pelanggan dapat memiliki 3 jenis barangan elektrik dengan mudah...padahal si pelanggan "sudah terlupa" yang mereka telah membeli barang elektrik yang bernilai RM3000 itu tadi..

8) si pelanggan yang sudah "kena" dengan mereka akan membuat bayaran samada secara langsam atau bayaran ansuran..mudah bukan?? bagi yang ingin bayar secara langsam mereka akan eskot si pelanggan terus kepada ATM mesin bagi memastikan si pelanggan betul-betul mengeluarkan duit untuk membuat bayaran nanti...sangat concernkan mereka ini -_-

9) apabila bayaran telah dibuat..maka seronoklah si pelanggan mendapat 3 jenis barangan elektrik tersebut dengan hanya RM1 + voucher RM800 tersebut..sesungguhnya si pelanggan ini terlupa bahawasanya dia telah keluarkan RM3000 dari ATM mesin nya untuk membayar harga 3 barang elektrik tersebut...

seronok bukan..??? >_<
taktik meniaga yang "licik"..sebab bila ditanya :

1) kenapa korang hanya approach golongan makcik-makcik & pakcik-pakcik saja??
ehh..mane ade kak..kami tegur sume orang kot..akak kot yang X PERASAN..hehehe kan..kami tegur je sume..maybe nak tegur akak yang kami terlepas pandang..
(walhal..aku tetiap hari pegi ulang alik jalan depan tempat korang meniaga..kakak aku pon dok perati masa dia jalan depan korang..XDE SEORANG pon yang approach golongan muda macam kami..korang lebih berminat approach golongan veteren..sebab ape?? sebab golongan inilah memang TARGET mangsa korang..ye dakk??) -_-

2) kenapa korang meniaga tak tepek saja harga barang korang ni depan-depan biar sume nampak..kenapa perlu isi borang bayar RM1 laa dapat cabutan voucher la.. lepas tu end-up korang jual barang korang ribu-ribu pada customer?
eh..kak kami kan ade katalog..buat ape nak letak lagi harga kat barang nih...tapi kami xde paksa makcik beli barang tu kan..kan..
(pale otak kau..dari cara korang meniaga tu pon aku dah suspek korang memang SENGAJA nak kenakan golongan veteren camni sebab mudah bagi korang tuk influence supaya beli barang korang..padahal kalo korang pikir..makcik2 ngan pakcik2 yang jalan sorang2 tu dorang boleh pikir on-da spot ke nak beli barang2 elektrik sampai 2-3riban sekaligus..??kalo dorang nak beli sekalipon mesti dorang akan berjalan ngan anak2 atau ade orang yang akan guide dorang tuk beli barang2 elektrik..korang pikir-pikirkan lah..korang dah aniaya golongan veteren tersebut..korang boleh pikir lagi tak..duet 2-3riban yang dorang ade tu..dorang boleh beli ubat2..dorang boleh beli makanan..dorang boleh beli macam2 lagi keperluan tuk diri sendiri..korang pikir kalo MAK PAK KORANG kena aniaya camtu..ade korang pikir??)

3) kenape masa mak aku pegi ATM nak keluarkan duit korang ikot eskot sama?? 
nape nak eskot2 pulak?
yelaa kak dah mak akak nak kuarkan duet..saya ikot jelaa..macam la akak tuduh saya nak buat x baek pulak..mane ade saya nak kuar pisau ke kat mak akak..
(hawauu...xde pulak dalam sejarah orang pegi kuar duet ATM ade pulak orang sebelah yang kau baru kenal 5mnit tolong eskot kan..korang sendirik dah boleh assume ape aku pikirkan mestilah pikir yang bukan2 even korang xde niat...tp bila korang dah cakap "xde kuar pisau" bagai..kau ingat ape?? kau pikir sendirik lah bhaii...sebab tu aku suruh korang tepek saje harga kat barang ko tuh..x kesah laa bape RM sekalipon kalo orang nak beli barang ko..orang dah x kesah pasal harga lah..ini x..korang meniaga macam tu memang aniaya orang ko tahu x??)  

bla..bla..blaa..panjang lagi stori mori tapi aku cut it short..T_T

-return barang2 mereka kembali-
aku bukan nak caras korang meniaga..dan bukan niat aku nak tabur pasir ka tabur fitnah ka..
tapi aku cuma nak bagitahu CARA KORANG MENIAGA ITU YANG SALAH..


-korang aim golongan makcik pakcik (tolong jgn sangkal..sebab kalo korang approach golongan muda macam kami confirm korang xkan dilayan..lagi satu korang pikir golongan kami pendapatan maseh x stabil)

-korang influence dorang tuk beli barang (sampaikan makcik2 pakcik2 ini boleh "lupe" dorang sudah pon kuarkan duet riban2 tapi maseh lagi dorang pikir hanya RM1 dan voucher saja) 

-barang elektrik yang korang jual pon jenama pon baru pestime dengar (brand Zigma boleh gugel tengok price barang dia bape riban)

-harga barang korang pula memang ribu2 tak padan dengan kualiti (kalo nak compare brand Panasonic, Philips, Sharp bagai jauhhhhh lebih murah dan kualiti dari produk korang)


kalo korang nak meniaga sila meniaga secara TELUS..jangan ada unsur-unsur "hidden" 
aku tahu korang bukan MENIPU tapi cara korang meniaga itu yang MENIPU
memang korang jual produk..tapi cara korang menjual itu yang buat aku saket hati
tolong lah ea..   

bagi anda..anda..anda yang di luar sana
kalo mane yang sudah "terkena" macam kes ini
kalo korang nak counter-back duet tersebut 
SILA BERTINDAK SEGERA & SECARA PROFESSIONAL 
macam yang kami buat (boleh follow kalo nak follow) :

1) dengar dulu cerita keseluruhan dari "mangsa" (make sure keseluruhan cerita secara terperinci..berape kena bayar..ape barang yang dapat..macam mana dorang approach..segala details lah..ini sebagai evidence korang nak follow up balek cerita yang SAMA dengan penjual itu nanti)

2) segala bahan bukti pembayaran, resit, dokumen bagai sile lampirkan sekali untuk buat tuntutan..barang2 yang dapat pon jangan usik sebab korang nak return & refund balek duet "mangsa" kan

3) buat sedikit research berkenaan dengan company background (boleh tengok website), produk barang yang dijual, GST company registration, blog-blog yang mane ade kesah berkenaan "cerita" modus operandi yang sama macam kes "mangsa"..print screen blog, website sebagai bahan bukti (yaa..anda sedang bertindak bukan sekadar membuta tuli tapi ada bahan bukti) 

4) masa sesi untuk "bersemuka" dengan penjual korang mesti bawa atleast 2-3 orang sebagai saksi termasuk "mangsa" supaya korang boleh terus jumpa dengan "person-incharge" mase sesi jual beli itu berlangsung..lagi berkesan kalo anda seorang wanita sila bawa "bodyguard" anda seorang lelaki kalo boleh badan hat sado-sado lagi baguss..hahaha

5) mesti ingat anda mesti BERTEGAS dalam kes ini sekiranya anda ingin wang anda dikembalikan..sebab golongan peniaga ini akan sehabis boleh TIDAK AKAN REFUND duet anda malah mereka akan menukar balek barang tersebut dengan barangan lain..maka disini kalo anda tidak bertegas anda juga sama seperti "mangsa" T_T

6) BERTEGAS..BERTEGAS...BERTEGAS..
sampailah anda boleh pastikan wang "mangsa" dikembalikan dan barang penjual juga anda pulangkan..

7) sile buat perjanjian bertulis sementara (dalam tempoh masa sebelum wang dikembalikan) dengan tanda tangan anda, saksi anda, penjual, saksi penjual..hanya sertakan isi perjanjian yang sudah dipersetujui oleh kedua2 belah pihak itu saja..

sebagai contoh :
Saya ....(nama penuh "mangsa")....ingin wang saya dikembalikan secara tunai sebanyak ...(jumlah wang yg dipersetujui untuk refund)...dan baki sebanyak...(jumlah wang baki yg nak tukar dengan brg ni lps korang nego2 ngan penjual)...berserta (barang).
Dengan ini saya akan kembalikan semula barang2 seperti (sertakan list barang) kepada (nama penjual) setelah wang saya dikembalikan berserta baki barang.  
Perjanjian ini bermula dari...(hari, tarikh, jam berapa)...dan akan tamat selepas sesi refund pembayaran serta barang2 dipulangkan.

yang benar beserta tandatangan saksi :  
(serta 4 orang saksi - 2 belah "mangsa" + 2 belah penjual)   

Saya Jamilah bt Abu (bukan nama sebenar) IC no 601203-08-5110 (bukan IC sebenar) ingin wang saya dikembalikan secara tunai sebanyak RM2000 dan baki wang sebanyak RM288 akan ditukar kepada Mesin Pengurut Zigma. 
Dengan ini saya akan kembalikan semula barang-barang 1) Air Purifier Zigma 
2) Microwave Oven Zigma 3) Stim Mop Zigma kepada En Suka Suki bin Happy setelah wang saya dikembalikan berserta baki barang.  
Perjanjian ini bermula dari Jumaat, 1 July 2016 masa 2.00ptg dan akan tamat selepas sesi pembayaran semula serta barang2 dipulangkan.
Sekian terima kasih.

Saksi 1, Saksi 2, Saksi 3, Saksi 4
 

8) sila tunggu sehingga wang "mangsa" dikembalikan (minta secara tunai) dan anda pulangkan semula barang2 milik penjual secara baik...setelah selesai perjanjian sementara pon boleh lupus kira
 

Tepuk dada tanya iman..
Jangan tanya Aiman..
sebab kalo tanya Aiman..
Aiman jawab...TAK TAHU..


"kami bukan nak GADUH..kami cuma nak TOLONG"




#sharingiscaring
#sayNOtogoresmenang
#boikotgoresmenang
#jangananiayagolonganveteran