siape COMEL ikot sini tau..

Saturday, January 31, 2015

diari kawen:siri 3

Assalamualaikum :)

diam x diam dah nak masuk bulan Februari
bermakna nak dekat jugak lah tarikh "keramat" yang bakal berlangsung
phheewww~

preparation..??

preparation apakah..??

okayy..!
untuk diari kawen:siri 3 ini aku nak sambung balek
episod yang siri 2 punya 
kira macam drama episod ler bhaii..
sure ade to be continue punya cerita..heh heh heh

1) kalo dulu kain ela yang dah beli kat Nagoya tuh dah siap dijahit oleh Makcik Siah a.k.a merangkap kawan pade Mak Pidah (mak aku ler..) pergghhh...! memang tabikk spring kat Makcik Siah nih sebab beliau ngan jayanya telah menyiapkan sebanyak 5 helai baju yg ditempah oleh kami anak beranak..hohoho..hasill..?? mabeless & paling superbb sebab harga yg Makcik Siah tawarkan memang cukopp melapangkan dada..sebab aku tau mane ade tukang Tailor yg nak bagi rege baju camgini dah sekarang..apatah lagi bila nak masuk GST plak nti..hew hew hew..pape pon terimaaaa kasihhh Makcik Siah O_o

bajuss yg dijahit oleh Makcik Siah..tuk tambahan manek-manek saje lagii..huhu
 tapi....tapiiii dan tapiiii...

maseh ade penambahan pade bajuss-bajuss tersebut yakni ngan menambah manek-manek agar bajuss tersebut bakal kelihatan seperti bajuss yg direka oleh Hatta Dolmat ke..Redzuan Radzwil ke..(berangannn...ahahhahaha) abaikan angan mak jenin aku tuh..sebab mane-manek tersebut adalah jahit sendiri jer..so kalo senget ke herot ke sendirik yg buat (kakak aku yg rajinsss...aku buat sepasang je tuk baju aku sendirik hahaha)

2) Alhamdulillah..untuk sticker pengantin telah selamat di-printoutkan siap dah bertampal kat bekas goodies yg nak bagi kat para tetamuss nanti..hohohoo disebabkan aku hanya print out pakai printer di umah saje..maka ade sedikit "cacat cela" kat sticker tuh..ink dia sedikit tercalit pade sticker..al-maklum lah aku hanya pengguna ink HP1515 (sebab nak cari yg murah punye pasal...hooiihh!)

bekas goodies untuk para tetamu ade isi gule-gule jugee..
atas bekas ade sticker "terima kasih"

tada...inilah dia sticker "terima kasih" yg telah siap di printout :)
ni pula contoh beberapa sticker doodle pengantin untuk vvipss..hahahah
xde laa ni tuk kenalan rapat pengantin :)
3) untuk doodle pengantin juge...Alhamdulillah aku dah siapkan jugeee...tapi maseh ade kena "make-over" sket sebab bila dah try print-out aritu hasil agak "kureng" memuaskan T_T nangess..! ade beberapa faktor yg aku dapat rungkaikan nape boleh jadik "kureng" mybe salah satu sebab aku hanya guna Excel untuk buat doodle..so bile dah compress untuk kecilkan dan jadik .jpeg maka hasilnya agak "kureng"..tak pun sebab ink HP1515 yg murahhhh itu T_T har har harr....#padanmuke 

tapiii....

tak mengapalah...maseh boleh berpuas hati walaupon hasil tak seindah yg di angankan huhuhu! 

doodle pengantin Ayong o_O
edit : wane baju / bunga tangan / veil / crown...sbb sebelom ni aku xde bubuh
tapi yg ni belom official lagi..dah confirm baru letak untuk sticker & button badge..Insyallah

4) maseh "on-going" project untuk button badges..sebab belom confirm kaler tuk doodle so aku tak boleh nak proceed lagi..so far memang dah roger-roger ngan bro button badges ni dapat harga promo rm1/pcs..hohoh..tapi kne min 100pcs laa order kan..hohohoo

5) "special gift" tuk Ayong..ni aku dah kautim baeeekkk ngan bestie aku..Insyallah tunggu hari kenduri nanti baru leh reveal apakah yg "special" buat pengantin hehehee...kalo nak tau kene tunggu aku update entri laen pulaks yep..huhu

okep..sok pagi nak gerak g KL..nak jumpe sanak saudara belah mak aku pulak..nak hantar kad kawen sekali..huhu

pheeewww~

bolehh tahan penattt ghopenye urusan kawen-mawen nih...heh T_T

chow..!


 
kalo nak tau details boleh skodeng sini
diari kawen:siri 1
diari kawen:siri 2 
diari kawen:siri 3

Friday, January 30, 2015

takde halatuju T_T

Assalamualaikum :)

ade beberape minit saje aku nak "lepas rindu" kat sini
yep..! sumpah...aku rinduuuu!
memang dah lame jugak tak hupdate sini
ayat klise "bizi noks..mak banyakkk keje nak kene buattt" hoiihhh..
tapi yang pasti memang aku rindu nak menaip banyak-banyak
dalam pale otak berpuluh-puluh cite aku nak share sini
tapi bila nak menaip selalu kene kiv...T_T 
my bad...!my bad...!

yang pasti saat ketika ini aku sedang stresss..
ntahhh..!
banyak benda yang berselirat serabutt dalam kepala
tapi tak boleh nak rungkai lagii
jadinya stress tu macam mencacak-cacak kat kepala aku
kalo lah boleh cabut stress tu satu per satu
maybe boleh lega sket kot...o_O

nak tak nak kena harung jugak
kalo betul-betul aku dah tak tahan sangat...
aku kena pilih sesuatu

samada nak teruskan juga tanpa perasaan
atau
aku give-up
atau 
aku cari solution lain..!

okay

choww

mutiara kata


notakaki : entri yang paling takde halatuju...T_T sorikkk

Tuesday, January 13, 2015

26 December o_O

Assalamualaikum :)


#pray4ISLAM
#pray4GAZA
#pray4PALESTINE
#pray4MALAYSIA
#pray4PANTAITIMUR
#pray4floodvictims
#pray4MH370
#pray4MH17
#pray4QZ8501


26 December....
genap sudah usia aku yang ke-17 tahun!
(kalo nak pecaya pon boleh..hew hew)

Alhamdulillah..
dikesempatan hidup ini ingin aku rakamkan millionan terima kasih yang tak terhingga buat mak abah, adek beradek, sahabat handai, teman seperjuangan sekalian kerana tak putus-putus mendoakan kesejahteraan aku..aminnn :)

diberi kesempatan ini juga ingin aku kongsikan moment-moment indah yang dapat aku rakamkan pada 26 december lalu kerana bagi aku hari ulang tahun kelahiran adalah antara hari yang paling istimewa dalam hidup aku..o_O (cewahh..ayat madah berhelah x??)

xsaited nak merase pecan butterscotch, choc mascarpone ngn doyan crepee...yummehhh!

December 25..
hajat tercapai nak makan kek Pecan Butterscotch hasil buatan tangan kak Apash yang superbb mabeless..! sangat rekemended pade sume yang teringin nak merase kek2 serta dessert durian crepe yang sangatttttt mabeless..boleh contact terus pada kak Apash (SINI) dannn...untuk kek tahun ni aku nak merase sangattt dua jenis kek "pecan butterscotch" dan "choc mascarpone" nih..siap aku request nak half-half lagi mujur laa ade membe aku yang nak share kek skali ngan aku..thanks Areen!

rezeki aku tahun ni memang melimpah ruah ngan pelbagai jenis kekss dan donutsss bagai..huhu (tahun manisan gamak nye..mih mihh) syukran2..itu kerana maseh ramai yang tahu aku ni kuat makan orang nya..muahahhaaha!

December 26..
lepas abes keje (aku amek half-day) terus gerak laju-laju ke stesen ETS ngam-ngam sampai pukul 3 terus naik ETS..huhu (tak dapat nak tido sangat sbb gabakk sejukk wehh!) dah set nanti sampai KL Sentral aku jumpa ngan Una dulu. Sesampai KL Sentral aku setelkan hal di surau dulu pehtu ngam-ngam Una sampai. Sebelom nak teruskan perjalanan ke stesen Subang aku sempat lagi nak cucok ATM..nak dijadikan cerita aku cucok ATM bank rakyat tapi guna kad maybank...kene telan duet aku time tuh T_T soobbbssss! (mujur ade duet spare). Lepas insiden terus gerak ke stesen Subang..aku pon malas nak pikir dah tunggu balek Ipoh nanti aku setelkan kat maybank..huh!
muka selpie depan toilet kat stesen Subang tu..
sampaikan ade orang ingat kami "tukang jaga" toilet sana..citt T_T
sesudah sampai stesen Subang kami lepak dulu nak lepaskan penatlah kononnya..hahaha lepak plak betoi-betoi port depan toilet awam sana. Una roger-roger Yus ngan Cheng nak tau lokasi dorang ade mane time tu. Pehtu kitorang gerak ke Empire Gallery sebab dorang macam lambat lagi nak sampai. Aku setuju aje jenuh jugak kalo nak tunggu lama-lama dekat stesen Subang tu..nak dijadikan kesah berbondong-bondonglah aku ngan Una berjalan kaki sejauh 500km (yg ni hiperbolaaa hahaha) ke Empire Gallery tu..singgah jap tapau cucok-cucok sbb aku pon mmg dah lapor giler..sampai berjalan sambil makan sambil bercerite tak abes-abes..muahahaha!
menunggu Yus, Cheng ngn Ros yang belom sampai..kite selpiee dulu laa yep Una..huahua
sesampai Empire Gallery lepas jugak lelah aku huahauhua! Una bagitau teringin nak lepak kat Vivo...pelik jugak aku nama Vivo memang tak pernah dengar rupenye kedai Pizza..okay jelaa aku follow ajee..siap Una cakap nak belanje aku ice-blended sementara nak tunggu Yus, Cheng ngn Ros sampai...pon bolehhh o_O huhuhu.. Ice-blended cappucino ngn chocolate mocha kami tibai..perghhh sedappp! (sebab orang belanje lagi sedap kot..hahaha)

macam-macam topik laa kami dok sembang siap berselpie bagai..(punya nak tunjuk kami menunggu 3 orang lagi tu..huhu) tup-tup dari belakang nampak dah Yus, Cheng ngn Ros datang...hoyehhhh!! (legaaaaa....) Yus terus ajak gi lepak kat tempat outdoor Vivo kalo buat bising pon atleast takde mengganggu orang kat dalam..okayyy I'm follow jer..huhu
sampai kat meja belakang kedai setle setting tempat..dah hug-hug ngan dorang, pehtu dapat Pavlova yang Yus bagitau Pavlova paling bestt di situ..huhu (mekasih muchosss sumeee) pulun jugak aku tolong Ros nak hidupkan api lilin dekat Pavlova tu..hahaha siap hadang ngan menu bagai..sempoiii giler! pehtu aku siap bawak keluar segala bagai "hasil tapauan" dari Ipoh..

dalam kalut-kalut nak jaga api lilin lah..dorang nyanyi lagu besday kat aku..huwaaaa! (terase diri ini sangattt terharuuuu + terujaaa huhuhu) pehtu yang paling aku terkejut berokss sebab ade K join sekaki tanpa aku tau dorang rupanya dah plan "baekkkkk" punye kat belakang aku o_O hohohohoo..

hooyeehhh..!! gathering time o_O
kiri : Cheng, Una, Ros // kanan : K, aku, Yus
tenkiu graciass to all my muchoosss..!! memang tak sangka aku akan dapat sebegini "bigggg supriseeee" dari korang sume (^_^)v aku memang tak budget langsung akan dapat "supriseee" camgini ghope memandangkan korang sume memang "pelakon no.1"..hareeem aku tak dapat nak "hidu" ape ke plan korang malam tu...hua hua hua! 
tenkiuuuu again muchosss-muchosss! #muahhhciked

say cheeeesseeee...!
wefieeee O_0
selfiee ber3 pulak kanzz :p
ni amoi-amoi maness..para "pelakon" jugak nih...hahaha
memang tak sah laa kan kalo aku tak review menu yang kami makan aritu..seyesss bestt!! 
Vivo ni antara restoran yang menghidangkan pizza -main dish tapi side-dish dia jugak banyak choice kalo korang nak try..sure rambangss mateee o_O
antara menu kami malam tu...pergghhhh! memang sendat perot le nak abeskan makanan2 kat Vivo tu..sedapp & sangat bestt..!! hehehe

ni diaaa...kek Pavlova yg sangatt crunchy outside + gebusss inside..yummeehhh!
Pavlova ni bukan dari Vivo :p
Order by Yus -
Order by K -
Order by Cheng -
Order by Una - 
order by Ros - 
perut sudah kenyang maka berdondang-dengdang lah kitorang keluar dari Vivo..hua hua

captured momento at Vivo
thanks Vivo bagi belon pree..!hahaha
selpieeee muchosss..!!
momento view front of Empire Gallery o_O
and last but not least,
aku selitkan jugak video saat-saat di"prankkan" oleh muchoosss-muchooss aku..memang terbaekkkk lah korang kalah pelakon-pelakon sinetron kat luar sane...hahahaa!

video


lepas ni boleh skodeng entri #kemanekekite lepas 26December tu o_O
rentetan dari end_year_vacay kitorang yang havoc & giler..!



note: such a precious moment I've had among them..coz we're not always gather so we decided to have "quick-planned-vacay" for end of this year among us in order to treats ourselves for a sweetened memory-lane. Hopefully our friendships will get be blessed from Allah SWT and will keep close & stronger till Jannah. Love uolss muchooss...!! #muahhhcikedd 



biggggg HUG & THANK YOU especially to my lovely muchoss :
1) Yusniza Yusof
2) Nursamania Md Adip
3) Rosermalila Rusli
4) Wan Nurul Husna Wan Yusof