siape COMEL ikot sini tau..

Thursday, December 11, 2014

diari kawen : siri 2

Assalamualaikum :)

benar lah bak kata pepatah "berat mata memandang, berat lagi bahu memikul" 
hhhuurrmmm...
ape yang berat sangat tu cik kak oii..??!!
diam tak diam, pejam celik pejam celik
aku ase dah masuk minggu ke-2 bulan doplah dah
maknanya tinggai tambah tolak 2 bulan saje lagi tuk preparation o_O

oh maiii...!
tuk bahagian aku saje pon banyakkkkkkk giler benda masih pending 
bukan sengaja nak pending 
tapi masa ngan keadaan yang tak tentu hala lagi
senang cite mase free tuh kena cari gali...heh heh

tuk diari kawen:siri 2 kali nih 
nak ke tak nak, ade mase ke takde mase,
aku kena ligan jugak tuk buat benda-benda "belakang tabir" ni
tuk persediaan raja sehari nanti

buat masa nih benda yang tengah on-going :

1) kain untuk buat baju family pengantin - sudah beli pehtu tunggu nak anta tempah jahit ngn tambah renda2 kate nyerr hoiihhh...nak jugakss renda rendi tuh 
kain beli jenis shiffon dan jenis kain baju melayu (ntahh...aku tak reti jenis kain T_T)
wane..peach nak ke pinkish pon hade...pehtu ngan wane camphange ntahh..tu sume kaler ahkak aku yang pilihkan..tak reti aku nak match match kain nih huhu..tunggu jadik baju nanti aku kasi tunjuk sini yep :p 

baru petang tadi Ayong pegi carikan renda rendi + beads yg sesuaiii..mih mihh :)
btw nape kami pilih tempah baju instead of beli baju siap..sebab kami dah jumpa tailor yang boleh buat baju ngan harga superbbb murah (tapi design baju kurung or baju kurung pahang saje..takpe asalkan berbaloi ngan jahitan sedap dipakai mihh mihh) tailor tu kawan kepada mak aku..mekasih Makcik Siah :)


2) pembikinan sticker "thank you" - masih dalam mood on-going..sebab aku bukan sorang designer hatta harap pkai excel cikai saje nak buat benda alah ni sume hohoho (sangattt naiifff aje ase T_T) tapi still worth it sebab excel sekarang pon dah macam2 function dorang letak so taram aje nak buat macam mane asalkan sendirik pueh ati..hoho!


...T_T...
"belom ade pembikinan doodle pengantin"

3) pembikinan doodle pengantin - hat ni aku maseh dalam mood tak_sentuh_lagi huahuahuaa..sebab aku belom ade mood lagi nak buat T_T gambo memang dah ade nak start buat enjin lom panass...haihhh (mood maseh malas tambahan every weekend pon aku ade keje luar..hoiihhh alasan..hahaha) kalo dah start nanti aku hupdate entri diari kawen : siri 3 hokehh :p


okeh..dah takde pape nak ngomel dah
atleast siap jugak entri aku arini..muahahaha
aku ni tengah mood nak gi holiday ngan bestie-bestie o_O
(sebab bulan disember kanz? kanz?...hahaha)
ntahh...destinasi pilihan tak kesah sebab aku dah apply cuti
hoorreeyyyy..!


boleh skodeng sini yep...o_O
diari kawen : siri 1
diari kawen : siri 2
diari kawen : siri 3  

6 comments:

  1. Replies
    1. Ida Yuni : yeaahhhaaa...chaiyokk3 jugee..! :p

      Delete
  2. Replies
    1. nur inani : yezzaa :) ...yg mane boleh buat sendiri memang berbaloikan?..hoho

      Delete
  3. Rancang betul2 ikut masa dan execute, insyaAllah segalanya akan lancar :)
    All the best!

    ReplyDelete
    Replies
    1. cero : waahhh terharuuuu...! (x sangke ade reply hehehe)
      Insyallah moga2 majlis kawen kakak sya ni bejalan lancar hohoho

      Delete