siape COMEL ikot sini tau..

Tuesday, March 7, 2017

"si berat hati"

Dear susah hati,
 
aku tak mintak banyak
cuma mintak kumpul saki-baki kekuatan dalam diri
untuk meneruskan hidup selepas ini
hidup yang aku sindiri pilih
 
T_T
 
jangan ditanya kenapa dan mengapa?
anggap saja mungkin ini sudah "tertulis" olehNya
waima berattttt macam mana sekalipon
keputusan yang perlu dibuat
yakin pada Illahi
mungkin ada hikmah disebalik kejadian
jika sudah "tertulis" itu bukan rezeki untuk aku
pasrah dan redha
 
T_T
 
jika masih ada "sinar" untuk itu
aku bersyukurr pada mu Ya Allah
kerna masih memberi kesempatan untuk aku rasai nikmat itu
aku tidak mintak banyak
sebab aku tahu
Kau Maha Pemurah dan Maha Mengetahui
 
T_T
 
aku tak punya kekuatan untuk harung sendiri
tapi aku cuba
dan terus cuba untuk "bina" kekuatan diri
doakan aku agar terus "tegap" berdiri
sebab aku perlu menjaga family lebih dari diri ini
tak perlu bimbang tentang aku
kerna aku yakin pasti ada hikmah disebalik kejadian
 
T_T
 
buat "masa hadapan"
terima kasih kepada rasa bahagia selama ini
terima kasih atas rasa dihargai selama ini
terima kasih atas rasa disayangi selama ini
aku sentiasa mendoakan kesejahteraan bersama
"cinta tak semestinya memiliki"
cukup aku tahu
cukup juga kau tahu
hidup mesti perlu diteruskan
 
T_T
 
 
 
nukilan,
si berat hati
 
 
 
 
 
nota kaki :
tiada kaitan antara yang hidup mahupun yang telah meninggal donia
hanya cerkon nukilan semata-mata
heh heh hehh 
 
 
#lifemustgoon

Wednesday, February 8, 2017

abam AVON

 
Assalamualaikum :)
 
benar lah bak kata pepatah
rezeki itu datang kepada kita dengan pelbagai cara dan rupa
datang nya rezeki itu cara diundang atau tidak undang
datang nya rezeki itu dengan tiba-tiba atau perlahan-lahan
waima macam mana sekalipun rezeki itu menjelma
kita harus terus bersyukur kepadaNya dengan segala nikmat yang diberikan
 
😍😍😍
 
"yang pipih takkan datang melayang
yang bulat takkan datang bergolek"
 
No 5 Anugerah Usahawan Muda
 Anugerah Unit Director
 Anugerah Icon AVON Malaysia
 Anugerah Golden Circle No 22
 
semoga terus dimurahkan rezeki
dilimpahkan rezeki yang halal tanpa penghujung
diberi kesihatan yang terbaik
diberi sifat penyayang yg berterusan
kekal toleransi antara satu sama lain
 
by knowing him (in personally)
he such a "workaholic" person i've ever meet
not just "workaholic" but damnnn "workaholic" person 
bukan main2 punye gila kelija ini olang maa..huhuu 
and now..u DESERVED for it dear 😉😉
proud of ur achievement..!!  
 
 
(naseb bukan jenis "stalker" ini olang..huhuhu
so kalo aku cakap merepek meraban kat sini pon for sure xkan tau punye..hehehehh)
 
 
 
nota kaki : Insyallah..pls pray for "our" happiness too 😉😉
 
 
 
#mrfiance
#M&N
#abamAVON
 


Thursday, January 26, 2017

pitipitiiii***

Assalamualaikum :)
 
sedih laa bila kita dah "kemaskini" segala macam urusan penting
 
letih laa bila kita dah sehabis boleh "setelkan" mane yang kita mampu
 
hampa laa bila kita sangat "komited" dengan sesuatu
 
tapi......
 
terus jadi "saket ati" dan sedihh sangat bila usaha kita macam diperkotak katik kan
 
T_T
 
boleh tahu kenapa ??
 
apa masalah korang sebenarnya ??
 
tunggakan aku dah setel kan dah
(6k++ weh..ingat 6 kupang ke T_T) 
 
monthly aku x missed bayar
(lepas dah setel bayaran tunggakan mmg aku dh kemaskini acc aku..
so tetiap bulan aku bayar ikot bape amount yg korang dh tetapkan rm306.41 kan
tp gigih aku bayar rm310 weh..T_T)
 
hurrmmmm

😞😞
 
 
mana datang jumlah 441.36 tu..??
sepatotnye tiap2 bulan aku just bayar 306.41 saja


boleh tahu kenapa ??
 
apa masalah korang sebenarnya ??
 
 
#apepontakbolehh
#jangantindasorang
#akusebaldengankorang

 

Thursday, January 5, 2017

#asweetthankyou_MN

Assalamualaikum :)


Alhamdulillah..berakhir sudah majlis #asweetthankyou pada 25 Dec 2016 lepas :) dikesempatan ini ingin saya mengucapkan JUTAAN TERIMA KASIH yg x terhingga kepada  
(yg menjadi tulang belakang saya selama ini) mak abah, ahli keluarga, adek-beradik, aunty uncle, sanak saudara, sepupu sepapat, sahabat handai, serta semuaaaaaaa yg terlibat dlm menjayakan majlis kecil ini :)
Mohon maaf sekiranya terdapat salah silap saya sebelum, semasa & selepas dari majlis ini..semoga dapat mendoakan yg baik-baik saja..Akhir kata yg baik datang dari-Nya dan yg buruk datang dari kelemahan saya sendiri..

 
Terima kasih juga buat :
1) sentuhan ajaib kak Saz Isa untuk 
mini pelamin & makeup yg superbb gojess (boleh order)
2) kek cun melecun hasil tangan homemade kak Apash Lyiana Tamizi (boleh order)
3) bunge tangan & gubahan hantaran dari my lovely sista Dila Osdon Wumyra Osdon
4) gubahan asam kreatif dari ibu mertua kazen Farah Wahida
5) homemade cookies & dipang superbbb dari Chenta Marion Ai (boleh order)
6) pulut kuning & rendang mabeless dari Kak Fizah :)
7) fotog tersohorr abg Ngah & uncle..niceee shoot sumee


ma lovely families 💖💖
edit masuk kan Along...hahahahaa
ma lovely Aunty & Uncle (belah mak)


ma lovely sistasss 👱👱👱💖💖

ma lovely siblings 👱👳👱

MakPidah sinyumm sipuutt..hehehehhh

ma cikenitss..ade lagi sorang tapi x boleh posing cam abg2 dia lagi ahhahaa

ma new family sebelah Taipingzz..insyallah 💖💖


ma new family sistass sebelah Taipingzz..insyallah 💖💖

gang RPSian..mekasihh dtg havoc komee hehehee
p/s : sumee masih available (bole isi borang hehehehh)

gang TAMBUNian..mekasihhh dtg Aida & family hehehehh
p/s: jugee masih available (bole isi borang heheheh)

ma sweetie..mekasihh datang dari jauhh Yong 💖💖

mohon betukaq pada VIVO V5 kalo nak jadik Ct Norhalizap
muahahahahahh 
 

mekasih MakZah (aka Mak Angkat hehehehh) sudik datang dari jauhhh 💖💖💖
ma UiTM gangzz

sume ade partner accept yang tengah hahahaaa
mohon isi borang jugeee

ma Hencik Tunang aka Mr Azman 💖💖
insyallah..mohon doakan perjalanan kami selepas ini amin

#asweetthankyou
#25december2016
semoga mendoakan kesejahteraan kami..Insyallah