siape COMEL ikot sini tau..

Monday, June 30, 2014

SALAM RAMADHAN AL-MUBARAK 1435H/2014M

Syawal-2
 
Assalamualaikum :)

maseh belom terlambat untuk aku mengucapkan 
buat seluruh umat Islam di dunia ini
buat kaum keluarga serta sanak saudara
buat sahabat handai serta rakan taulan
buat semua warga Bloggerzz

dengan ucapan tulus ikhlas dari hati insan yang kamil ini

SALAM RAMADHAN AL-MUBARAK 

buat semua ampun dan maaf aku pinta 
sama ada sengaja atau tidak
moga-moga memberi kemaafan adalah lebih baik daripada bermusuhan
semoga di bulan mulia ini kita akan memperoleh keberkatan dari_Nya


Thursday, June 26, 2014

kalau lah pejam mata arini, esok bukak dah sampai Osaka U_U

Assalamualaikum :)

"..cita-cita ku menjadi orang kaya...hei
dulu ku susah sekarang Alhamdulillah
bersyukurlah kepada yang Maha Kuasa
memberi hidup ku sempurna.." 


adehhhh....
arini baru dapat email dari eh-arr pasal trip tu O_o..
hati memang terkinja-kinjaa nak pegi
tapi bila bukak dompet
usha plak kad ATM yg dah lapukk..
baru macam sedar diri bahawasanya aku maseh duk kat alam nyata..

sobbsss T_T...

v


vv


vvv


vvvv


vvv


vv


v


Osaka, Japan.

Please be informed that Registration Form is ONLY available on 30th June 2014, Monday onwards. Thank you!

Date : 16th – 20th Sept 2014
Qty : 24 Pax

Day 1: Kuala Lumpur / Osaka (Dinner)
Arrive Kansai International Airport. After immigration and custom, meet and be greeted by local guide. Proceed to visit Umeda Sky Building (include admission to Floating Gardens) the 40th top floor of the floating garden and the rooftop are the Floating Garden Observatory where you can enjoy the sky and panoramic views. After that, shopping at Umeda area. Then, transfer to check in hotel. Dinner will be served at local restaurant.
 
Day 2: Osaka / Nara / Osaka (Breakfast / Lunch / Dinner)
This morning, transfer to visit Todaiji Temple & Deer Park (include of entrance). Todaiji of Nara is a large Buddhist complex that contains a number of historic structures. There are various temples and remarkable storage buildings made of logs. The centerpiece is the Daibutsuden ["great Buddha hall"] which is reckoned as one of the largest wooden structures in the world. The Deer Park is home to hundreds of freely roaming deer. Considered in Shinto to be messengers of the gods, Nara's nearly 1200 deer have become a symbol of the city and have been designated a natural treasure. Photo stop at Osaka castle. Later, free shopping at Shinsaibashi –largest shopping area in Osaka where you can have unique and vibrant shopping experience.
 
Day 3: Osaka / Kyoto / Osaka (Breakfast / Lunch / Dinner)
Experience Short Bullet Train Ride and proceed for day visit to Kyoto – the former imperial capital of Japan. Visit to Kiyomizu Temple (include admission), & Fushimi Inari Shrine. Kiyomizu Temple is the famous, hill-top temple offers a sweeping view of the old capital from its towering wooden veranda. Then, visit the Kinkakuji Golden Pavillion (include admission), designated as a National Special Historic Site and National Special Landscape, with 2 floors covered entirely in thin layers of pure gold and detailed architecture incorporating three distinct styles of shinden, samurai, and zen. Dinner will be served at local restaurant.
 
Day 4: Osaka / Kobe / Osaka (Breakfast / Lunch / Dinner)
After breakfast, coach pick up and pass by Meireken Park and Kobe’s famous Chinatown. Continue to Kobe Harborland and Motomachi shopping street. Kobe Harborland is a shopping and entertainment district along the waterfront of Kobe's port area, offering many cafes, restaurants, shops and other amusements. It is also a popular dating spot.
 
Day 5: Depart Osaka (Breakfast)
Breakfast at Hotel. last stop shopping at Rinku Premium Outlet and transfer to Kansai airport for your flight home.

siap aku tepekk skali tentatif program
hu hu huu

time nih mula laa dok pikir...
kalau lah ade duet lebey...
kalau lah ade tabung ayam ajaib turun dari langit
kalau lah ade duet tinggalan harta karun terjumpe mase kemas bilik
kalau lah ade bos nak tolong sponser
kalau lah... kalau lah... kalau lah... kalau lah... 


kau berangan je laa nzaOdonut oiii....U_U uuuu 


nota kaki : passport aku dah nak "mati"....kalau lah dapat cop kat megresen tuk last trip ke Osaka ni pon jadik lah..hua hua huaa

Monday, June 23, 2014

find your future hubby while in campus O_o

Assalamualaikum :)

aku kenal dia secara tak sengaja
sumpahh..! memang secara tak sengaja 
(sebab aku kacau membe aku tengah call..heh heh)
dan dari tak sengaja itu lah....
"di pendekkan" cite aku kenal dia
kalo zaman itu FACEBOOK belum "beranak" lagi
maka FRIENDSTER ngan YAHOO MESSENGER laa yang fofular
tapi....bukan aku kenal dia secara "online" pon
sebab dia rajin "roger-roger" aku
(aku time study sangat laa "sippp" budget hahahaa..)

hari berganti hari..
bulan berganti bulan...
walaupon tak pernah jumpe
kami masih lagi "roger-roger" macam biase
kalo nak tengok update pon dalam FRIENDSTER je
aku anggap dia kawan
memang tak lebih dari kawan
sebab aku memang aku O_o
(agak sukar aku nak terima "insan berlainan gender" hoh hoh)
mungkin jugak sebab "dinding tebal" dalam diri aku selama 5 taun lebih bersekolah perempuan saja... O_o

aku tahu dia seorang yg baik
dan aku tahu dia seorang yg naif
pasang surut sejak mula kenal dia tak pernah merungut
hingga suatu saat kami tidak ber"roger-roger" lagi

aku tetap aku
aku maseh yg dulu
diploma berganti segulung ijazah
segenggam ijazah aku merasa nikmat sebagai pekerja
aku kembali semula ke kampung halaman
di samping kedua ibubapa aku yg sekian lama aku "tinggalkan"

saat bekerja perkara "lama" sudah aku lupakan
sehingga tiba suatu hari aku disapa dia O_o
aku tak terpikir dia masih ingat aku
walhal memang dia tak pernah "lupa" aku sebenarnya
dia "ikut" aku ngan FACEBOOK
(speechless........................................... T_T )

sejak itu kami berhubung semula
benar...!
mungkin masing-masing sudah matang
perasaan kawan itu sudah jadi "lain" 
aku sudah boleh "terima" dia seadanya
sumpahh....!
sejak itu kami makin "akrab"
aku dah boleh anggap dia "lebih" dari kawan
kami cuba untuk memulakan sesuatu yg baru :)

indah...!
memang indah "saat" itu
sebab itu orang selalu cakap
"waktu berkasihan...kentut pon bauuu wangiii.."
hah hah hah...
aku terima "perasaan" itu
halus dan indah
(dah macam nama Indah Harlina plak dah.. #keranaterpaksaakurelakan)

sehingga lah pertemuan kali pertama
s***** p****** jadi saksi pertemuan kami  
(cewahhh hat ni overr...hah hah hah)
aku mengaku maseh "kekok" 
dan aku tengok dia pon serupa aku jugak
tapi masing-masing "berlagak" macam cool
mungkin nak tutup "perasaan"sendiri
sampaikan aku punya tunggu dia ajak makan
dia pon tunggu aku ajak makan (mungkin..)
alih-alih aku balek ngan perot lapar tahap cipan
har har har...
penat jugak kami "bertawaf" dalam mall tu
dia ajak duduk aku tak nak kalo ajak makan aku nak le..hah hah hah

kembali dari pertemuan pertama
aku masih "berteka-teki" dengan perasaan sendiri
aku pasti dia jugak macam aku
dia cakap aku - MATURED
aku cakap dia - (seyess..aku lupaaa T_T)
dan aku mengaku "perasaan" aku jadik mendatar...
aku tak mahu terima dia secara was-was
aku rela undur diri kalau itu yg membahagiakan
tapi dia masih "setia" buat aku
aku tahu dia seorang yg baik...

"aku sangka panas sampai ke petang,
rupanya hujan di tengahari" 

beberapa hari sebelum tarikh lahir aku
aku terima "hadiah" yg cukop bermakna
pada hari yg sama aku ingin berangkat ke s********
(aku pergi ngan sahabat-sahabat aku)
aku tak pasti kenapa dia "mengungkit" hal perasaan ini
dia yg "tak pasti" dengan hubungan ini
dia yg "takut" pada benda yg tak pasti
dia yg "kalah" sebelum berjuang

aku tetap aku
aku maseh juga seperti yg dulu O_o
sebab itu aku perlu "bersedia"
jatuh bangun aku sendiri juga
walau pon pahit aku paksa telan juga
anggap tiada jodoh antara aku dan dia
walaupon dia "tidak" berkata
namun aku pasti dia saja yg ada "jawapan" untuk itu


nota kaki : ade macam cite novel tak..? hah hah hah..
nama & watak terpaksa dirahsiakan...tiada kena mengena baik yg hidup ataupon yg telah meninggal dunia...ini hanya "rekaan" semata mata...(tapi kalo nak pecaya pon boleyy...hahahaha)


p/s : "aku" dan "dia"...jodoh, pertemuan, ajal & maut adalah ketentuan_Nya


ni sume sebab article nih punya pasal....cisss!!
ha ha haaa T_T

choww~

#keranaterpaksaakurelakan

Assalamualaikum :)

(depan pc kat meja tempat koje)
dah sesuku aras kelopak mata aku dibuat nye T_T
ni sume gara-gara keje giler aku malam tadi
ekoran dari aku maraton drama tv3 kat tonton.com
maraton punya maraton
aku x sangke boleh layan sampai ke subuh
ho ho hooo
syabaassss..!!

kalo dekat tv3 dok tayang kul 7.00-8.00mlm
(kan ke x elok waktu tu tengok tibi...heh heh heh)
so...cara paling mengancam
pi layan kat tonton.com :p 
siap boleh tengok dari episod 1 - sampai terkini

korang layan tak...........................

...........................................................

..........................................................................





hat bawah ni versi novel
(aku belom beli lgi..mak aku cakap kt MPH sume dah abes stock...)


nota kaki : kalo boleh layan sampei ke pagi tu memang rating "ummmpphhh...!" laa aku bagi heh heh heh..

Tuesday, June 17, 2014

kutipan dana ke PD

Assalamualaikum :)

Syukur ke hadrat Illahi kerna dengan limpah kurnia_Nya aku telah beransur pulih dan sehat seperti sedia kala walaupon kadangkala maseh ade terasa lagi sengal-sengal akibat saket belakang itu...huhuhuhu

s e l i n g a n s e k e j a p ........................... 


OPEN ORDER UNTUK "CHEESE TART"
DARI 16 - 20 JUNE 2014
boley order melalui kami :
- SMS / CALL / WHATSApp di nombor sini

s e l i n g a n s e k e j a p d a h t a m a t ........................... 

disebabkan gaji lambat lagi nak masuk
maka ini kekdah nye nak tambah dana
sebab hujung minggu nih abah plak nak pegi anto adek bongsu aku
pehtu cadang nye nak menginap 1 malam kat pot-diksen 
camgitu ler kekdah nye
ateee...mane nak cekauu dana lagi
moh le kome pakat "melaburr" kasik dana kat sini meh
hua hua huaa

-chow-

Friday, June 13, 2014

talam


Assalammualaikum :)

Entri nih rentetan dari post sebelom nih



aku masih lagi dalam keadaan "kurang best" dan 
pagi tadi jumaat (13/6) saket blakang kat pinggang aku maseh
terngiang-ngiang...adehhhh :(

dalam pakse rela aku taip msg laju-laju kat 
- eH-aRR
- big Bos
- mbe opismate aku (time kasihh sbb tolong inform pde yg berkenaan huhuhuu)
- student helper (dia xdpt cover aku sbb dia pon x sehat)
- Finance (last mnit aku inform sbb nak minta tolong coverkan tuk jaga lebri huhu)

sah-sah kalo EL memang sudden punye kes
aku pon x gamak nk susahkan orang sekeliling
sbb aku tau..aku sensorang tuk handle bhgian aku
tapi bila darurat camgini xkan x boleh nak tolak ansur sket?

bila dh diberitahu tapi xde action yg diambil
itu serupe laa mcm "baekk ko x payah inform langsung"
bile action dh amek plak asyik bertanya 
"itu mcm mna..?"
"Ini mcm mana..?"

bukan nak suruh datang melawat sekalipun
tapi korang paham x camne ase
bile korang x sehat sekelumat orang pon 
xde nak tanye khabar saket ko tu macam mane?
bagi ayat motivasi sket ke?
ini tidak.. hanya dalam mimpiiiii je....

Agak-agak kalo tgh nazak camne kan..??
(ni ayat emo ho ho ho)

aku paham xde kompeni yg suke kalo staff dia 
x sehat / mc / EL bagaii
tapi berperikemanusiaan pada yg betoi-betoi
sedang "bertarung" ini... :(

dan baru arini aku sedar....
phrase yg berbunyik sperti ini
simple tapi amat "mendalam" maksud nya







"Love your WORK but not your COMPANY"


p/s: muakkk jugak ngan orang-orang yg x henti nak tunjuk "bagusss" depan orang lain..
walhal sume penuh ngan "talam" bermuka-muka....

nota kaki: hormone kurang stabil..maafkan aku :(

nota jari : 2x aku edit post nih...bile bace balek post dalam keadaan "x stabil" memang x baek tuk pendengaran..ho ho hoo.. so lepas aku dah "tapis_baekk_punyeee" maka ini lah hasil nye...heh heh heh

moral : jangan tulis entri dalam keadaan "emosi kurang stabil" hah hah hah

Thursday, June 12, 2014

arakian kesah kesiannn :(

Assalamualaikum :)

"sesungguh datangnya penyakit/saket itu adalah penghapus dosa kita.." 

dalam minggu ni ntah kenapa aku macam x oke :(
ari isnin malam (9/6) ikotkan aku dah saket-saket tekak
tapi maseh boleh mencekik lagik
sempat jugak aku ke kenduri kakak x-opismate aku
ditemani ngan k.nad, firdaus & linda ngn baby mereka
so..kami selamat sudda ke kenduri kakak kumaran

k.nad/aku/kumaran/firdaus/baby/linda
sempattt lagi mencekik nasi kenduri hohoho

selasa (10/6) anak tekak aku maseh saket
bersin pon dah kerap kali
aku tau ni mesti tanda aku nak demam
hailaaa....nasebbb badan 
pagi sempat paw cekelat hacks kat opismate
mujur dia bagi sampai 8 ketoii
lega sket aku mencekik sampai petang huhuhu
malam tu aku dah telan panadol soluble / active 5 / pil selsema
ngan harapan esok pagi aku akan legaaa

rabu (11/6) mase pepagi dalam toilet tengah mandi
haruss laa bersihkan pape yang patot
termasuk lubang idung aku yang dh sumbat-sumbat nih
hembus punya hembuss
ade sket tompokan darah pade hinguss aku
errr....kuat sangat kot aku hembuss inguss
adehhh... :(
petang lepas abes keje dah ase x tahan
terus ajak Ayong g kelinik Azhar
dapatlaa 4 jenis ubat yang perlu aku mencekikk
sempat update status kt fesbuk ngn instagram
ha ha ha
hasil dari kelinik Azhar :(
mujur bayor rm5 aje..huhuhu
khames (12/6) kalo ikotkan arini ade lawatan skolah dari perlis
bersemangat jugak le aku bersiap pegi keje
(budak-budak tu akan datang melawat lebri skali)
tup-tup x jadik singgah sebab dah delay byk mase tuk pogram laen
ssooobbbsss... :(
xpelaa...sebab suare aku pon dah sengauuu
hidung maseh sok-sek-sok-sek lagi
kalo kene bg briefing tdik sure macam x besttt ajee..
dan petang ni plak tup-tup saket pulak dah belakang aku nih
ase macam saket baru lepas kene hentakk aje
adehhh U_U uuuuuu
nape macam bertimpa-timpa pulak dah

ikotkan sabtu (14/6) nanti sahabat aku ada mintak tolong
beliau mintak tolong aku jadik tukang solek tuk majlis nikah nanti
so far memang aku dah "berjaya" clearkan schedule tuk ari sabtu
tapi kesihatan aku pulak yg macam x brapa nak oke
huhuhuhu
memang aku nak sanggaattt tolong beliau
kesian jugak beliau sampai sanggup nak amek aku

agak-agak sempat ke aku sehat macam bese
pehtu tolong make-up tuk nikah tu nanti..??
errggghhhh...
kesian tol ase...
kesian kat diri sendirik 
& lebih lagiii kesiann kalo x dapat nak tolong membe

U_U uuuuuu
 
chow~
 

Monday, June 9, 2014

benda nih....

Assalamualaikum :)

benda nih paling banyak buat aku perah otak
kalo sebelom-sebelom nih aku memang buat sambil lalu
tapi kali nih memang x boley sambil lalu dah
memang kena sambil dudok+pikiaq+perahh
hoooiihhhh

aku x salahkan sesape dalam hal nih
melaenkan diri aku sendirik yg aku patot salah
hah hah hah
sebab benda nih laa time study dulu aku dok maen-maen
aku x pikiaq aku kene hadap benda nih lagi time gheja nanti
tup-tup....
hammek kauu!
memang nak x nak
memang suke x suke 
aku kene hadap jugak tuk kelangsungan idup aku
hohohooiihhh
(dah macam madah berhelah...hah hah)

tapi x mengapa
aku anggap benda nih salah 1 cabaran yg kene aku sahut
OOoooooooo....(dah macam sahutan Tarzan)
alah bisa tegal biase
ade pulak aku memang nampak bingaii dalam benda nih
akan aku cuba sebaek yg mungkin nti
hooiihhh 

head cataloger yang checking benda nih tuk aku
skala 8/10....hooiihhhh



Sunday, June 8, 2014

good & bad

Assalamualaikum :)

pepagi Jumaat ni dah membuak-buak rase nak update sini
kebelakangan nih macam-macam benda aku nak storikan
cuma sempat ngan x sempat aje
kalo nak cite details pakei air liur..
mungkin 3-4 malam jugak kome dengar xkan abes kan
hehheh...propaaa~

aku start ngan bite gumbira dulu ea...O_o

...
.....
.......
..........

aku dah ade baby baru....heh heh heh
jangan terkejut kalo xde jemputan bagai 
tengok-tengok dah update pasal "baby" plak
ha ha haa
syiokkk upenye bile ade baby baru ni
kalo aku tau best camgini dah lame aku sebatt..hahaha
propaaa lagik.. 

aku x advanced pon...
tapi ngan baby baru aku nih dah boleh le kalo kome nak add..
-whatsApp ke "silecariknomboraku"
-instagram ke "Nza Odone"
hohohoo....propaaa lagiik~

yang paling aku layan bab photo grid nye

asai tangkap gambo masuk photo grid - edit bagai
xdelaa nak syok sendirik tngkap gmbo sendirik
aku banyak tngkap tuk marketing kan pat-time biz bakery kakak ak
heh heh heh

maka..
itulah dia baby baru yang aku nama kan "baby LOVO"
hua hua hua


.......................................................................................

bite kurang gumbira a.k.a sedihh...U_U

aku ade update sket dalam entri DENGGI sini
sedia maklum mak aku yang kena denggi tersebut U_U uuu
kalo nak review balek mase mak aku tgh saket tu
perghhhh.....
tak tercakap ngan kata-kata
memang kalo jumpe nyamuk sekoq pon
ase nak lempang ngn lenyeklaju-laju jek
sebab sekoq kecik tu ja..kite yg beso gaban ni pon boleh lembik
seyess..
Alhamdulillah mujur mak aku dah kembali sehat seperti sediakala :)

Kat sini aku nak bagitau simptom simptom denggi :
- demam panas malam ari
- demam yg agak lama
- lenguh lenguh badan & sending
- kurang selera makan

haaa....kalo kome ade tanda tanda camtu
lekas jumpe doktor & selamat mengambil darah
bacaan platelet yg rendah akan memungkin kome kena dnggi
So....
preventive is better than cure!


p/s: ni entri kedua update via baby Lovo..yg sadiss Aku x reti vamne nak upload gambo dlm sini huhuhu