siape COMEL ikot sini tau..

Monday, June 23, 2014

find your future hubby while in campus O_o

Assalamualaikum :)

aku kenal dia secara tak sengaja
sumpahh..! memang secara tak sengaja 
(sebab aku kacau membe aku tengah call..heh heh)
dan dari tak sengaja itu lah....
"di pendekkan" cite aku kenal dia
kalo zaman itu FACEBOOK belum "beranak" lagi
maka FRIENDSTER ngan YAHOO MESSENGER laa yang fofular
tapi....bukan aku kenal dia secara "online" pon
sebab dia rajin "roger-roger" aku
(aku time study sangat laa "sippp" budget hahahaa..)

hari berganti hari..
bulan berganti bulan...
walaupon tak pernah jumpe
kami masih lagi "roger-roger" macam biase
kalo nak tengok update pon dalam FRIENDSTER je
aku anggap dia kawan
memang tak lebih dari kawan
sebab aku memang aku O_o
(agak sukar aku nak terima "insan berlainan gender" hoh hoh)
mungkin jugak sebab "dinding tebal" dalam diri aku selama 5 taun lebih bersekolah perempuan saja... O_o

aku tahu dia seorang yg baik
dan aku tahu dia seorang yg naif
pasang surut sejak mula kenal dia tak pernah merungut
hingga suatu saat kami tidak ber"roger-roger" lagi

aku tetap aku
aku maseh yg dulu
diploma berganti segulung ijazah
segenggam ijazah aku merasa nikmat sebagai pekerja
aku kembali semula ke kampung halaman
di samping kedua ibubapa aku yg sekian lama aku "tinggalkan"

saat bekerja perkara "lama" sudah aku lupakan
sehingga tiba suatu hari aku disapa dia O_o
aku tak terpikir dia masih ingat aku
walhal memang dia tak pernah "lupa" aku sebenarnya
dia "ikut" aku ngan FACEBOOK
(speechless........................................... T_T )

sejak itu kami berhubung semula
benar...!
mungkin masing-masing sudah matang
perasaan kawan itu sudah jadi "lain" 
aku sudah boleh "terima" dia seadanya
sumpahh....!
sejak itu kami makin "akrab"
aku dah boleh anggap dia "lebih" dari kawan
kami cuba untuk memulakan sesuatu yg baru :)

indah...!
memang indah "saat" itu
sebab itu orang selalu cakap
"waktu berkasihan...kentut pon bauuu wangiii.."
hah hah hah...
aku terima "perasaan" itu
halus dan indah
(dah macam nama Indah Harlina plak dah.. #keranaterpaksaakurelakan)

sehingga lah pertemuan kali pertama
s***** p****** jadi saksi pertemuan kami  
(cewahhh hat ni overr...hah hah hah)
aku mengaku maseh "kekok" 
dan aku tengok dia pon serupa aku jugak
tapi masing-masing "berlagak" macam cool
mungkin nak tutup "perasaan"sendiri
sampaikan aku punya tunggu dia ajak makan
dia pon tunggu aku ajak makan (mungkin..)
alih-alih aku balek ngan perot lapar tahap cipan
har har har...
penat jugak kami "bertawaf" dalam mall tu
dia ajak duduk aku tak nak kalo ajak makan aku nak le..hah hah hah

kembali dari pertemuan pertama
aku masih "berteka-teki" dengan perasaan sendiri
aku pasti dia jugak macam aku
dia cakap aku - MATURED
aku cakap dia - (seyess..aku lupaaa T_T)
dan aku mengaku "perasaan" aku jadik mendatar...
aku tak mahu terima dia secara was-was
aku rela undur diri kalau itu yg membahagiakan
tapi dia masih "setia" buat aku
aku tahu dia seorang yg baik...

"aku sangka panas sampai ke petang,
rupanya hujan di tengahari" 

beberapa hari sebelum tarikh lahir aku
aku terima "hadiah" yg cukop bermakna
pada hari yg sama aku ingin berangkat ke s********
(aku pergi ngan sahabat-sahabat aku)
aku tak pasti kenapa dia "mengungkit" hal perasaan ini
dia yg "tak pasti" dengan hubungan ini
dia yg "takut" pada benda yg tak pasti
dia yg "kalah" sebelum berjuang

aku tetap aku
aku maseh juga seperti yg dulu O_o
sebab itu aku perlu "bersedia"
jatuh bangun aku sendiri juga
walau pon pahit aku paksa telan juga
anggap tiada jodoh antara aku dan dia
walaupon dia "tidak" berkata
namun aku pasti dia saja yg ada "jawapan" untuk itu


nota kaki : ade macam cite novel tak..? hah hah hah..
nama & watak terpaksa dirahsiakan...tiada kena mengena baik yg hidup ataupon yg telah meninggal dunia...ini hanya "rekaan" semata mata...(tapi kalo nak pecaya pon boleyy...hahahaha)


p/s : "aku" dan "dia"...jodoh, pertemuan, ajal & maut adalah ketentuan_Nya


ni sume sebab article nih punya pasal....cisss!!
ha ha haaa T_T

choww~

8 comments:

  1. alahai baru je nak feeling2..ahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. MH : x sempat nak fefeeling...hahhahaha

      Delete
  2. rekaan semata-mata...wa3........tak nak..as ingatkan betul2....As doa moga niza bertemu jodoh cepat-cepat owhk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Miss Red : hehehee...ada mcm kesah true-story kah?

      amin....mekasih mendoakan :)

      Delete
  3. Eh..macam penah dgr je cite ko nih..hahahaha..mcm ak penah ade je dlm cite nih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik anonymous : tang part mana yg hang "ada"..?? hahahha

      Delete
  4. Part yg ak ade sket2 je..kire pelakon extra je..hahahaha..lawak2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik anonymous : hahahhaa...siap "pelakon extra" x tahan....

      Delete