siape COMEL ikot sini tau..

Saturday, June 29, 2013

short and concise

long and full of expression to explain...
(add-on with pureness, joyfull, enthusiasm, bla bla blaa...) 



then reply with...

short and concise 



full-stop!

no more emotional okay!

thank you!

chow~

menghitung hari :)

Assalamualaikum sume... :)

[entry follow up dari sini juge dari sinun]

Alhamdulillah aku skang tengah menghitung hari 
tambah tolak darab bahagi
adelaa dlm 11 ari lagi kot
he he he
nak ke mane aku ni wehhh..??

syukur ke hadrat Illahi 
dengan limpah kurnia-Nya aku dapat merasa jugak "nikmat" itu
setelah hampir 2taun setengah di sini 
akhirnya bulan June nih "nikmat" itu datang
Alhamdulillah :)

okayy
feeling-feeling nak tacing jap kt sini
ikotkan banyak gak aku dapat timba pngalaman (itu penting) kt sini
al-maklum lah..
masuk-masuk keje aje aku ni budak fresh-grad kan?
pehtu macam "budak ngantuk di sorong bantal" le jadik nye
sebab pengalaman sume xde pon
harapkan pegi praktikal 2bulan tuh je pon
pehtu bile dapat keje sini
hammek ko!
ha ha ha

aku ingat g mase 1st time masuk sini
tarikh keramat 24 Mac 2011 
(mase tuh aku maseh g kt s.alam jadik cikgu tadika..haha)
yg ni pon "suweet memory" gak laa bg aku
jadik cikgu tadika tuk budak 5tahun
1day aku pegang class dh ade sorang budak kaki lebam
eh...eh...ni bukan aku yg buat okey??
ha ha ha...ade budak laki tuh maen2 meja
ntah camne meja boleh jatuh
time tuh aku tengah padam papan puteh
last-last aku jugak le yg kene tanggungjawab sebab cikgu class budak tu
aisehhmannn....
gilar cuak gak laa...
kaki budak lebam sket kot...
paling haruk sebab budak tuh masuk class bellet
haaa.....naya aku..!!
tapi...Alhamdulillah parents budak tuh baek
xde nak marah2 tiber sebab dah explain awal-awal
(pengajaran gak kat aku huhu)

err..........macam lari topik plak aihh
aku nk cite pasal keje sini..melalut plak ke zaman silam nun
1st time masuk keje kolej sini
macam lipas kudung gak le
sebab nye dorg tengah kalut ngn MQA bagai
adat le tuh...
bile budak fresh-grad masuk keje kn?
memang "lazat" le kene hidang kaw-kaw segala macam keje
hammek ko!
ha ha ha...memang aku sensorang aje keje kt lebri nih
so..nak x nak...rela x rela...suke x suke
memang kene hadap jugak eh..
xyah nak banyak komplen janji keje siap :p

hari ganti hari
minggu ganti minggu
bulan ganti bulan
tahun pon ganti tahun dah
segala manes pahit kelat masam masin maung kt sini
dah kene telan jugak

seyes nak cakap
aku tacing aje nak tinggalkan rakan-rakan disini
sebab aku tau kami dah rapat macam adek-badek
kalo sorang kene hentam
yang len2 pon back-up
kalo keluar g makan ramei2
baru laa syiokk buat sesi luahan ase x pueh hati
bebakul-bakul nak maki pon boleyy
tapi sume kami buat same-same
sssOoooobbbssss :(
pasni aku akan rindu-rindu kt dorang sume
yang aku panggil kak manes-kak manes
(sebab dorg sume pangkat kakak dari aku huhu)

Kak Manes : Nurul Shahinaz
Kak Manes : Sharifah Nathrah
Kak Manes : Sarah Nur (beliau ni je aku x pangil kakak..hehehe)

harapan to uols guys...
hOpefully ukhwah kite akan sampai bebile (Insyallah..)
kalo ade majlis jemputan nanti habaq mai na...x jauh pon nk roger2 he he he
pasni dah ade librarian baru..jangan lupe kan saye....tsskkk tsskkk T_T
kalo teringin nak order pape...kami maseh available kat Odone Apomz in da House yep :)
(sempat promote lagik...hehe)
saye mendOakan juge buat akak-akak manes sekalian semoga akan mendapat rezeki yang melimpah ruah & lebih baek dari sekarang hendaknya....amin :)


just a piece of suweet memories i've been through wif them :)
still remember yet..??
jomss skodeng sini :)
mase ni g beraye umah Sarah :)
mase ni dorang mai beraye umah aku..hehe
trip ke KL..tgh tunggu bas :)
feeling-feeling kat IKEA :p
maseh di IKEA :)
trip ke Gopeng.. :) wif K.Nurul & K.Nat
mase organize konvo kolej :)
aku diapit Sarah & K.ennie :)


sayonara...

who's be next??

pasni rajin2 follow-up belog tau :)

Thursday, June 27, 2013

Bro Love

itu hari aaaa
aku bejalan-jalan di belog orang
jalan punye jalan punye jalan
selepas itu aku terjumpa ini belog
dan baru terbaca

"bro Razzi Rahman a.k.a Brother Love"

aku tau sure belogger kat luar sana udah kenai Bro Love nih
tapi bagi aku yang baru dalam beloging nih
(kire macam anak burung baru dapat kepak hehe)
macam jakun sekejap le tengok belog Bro Love ni
bukan hape
kagum laa ngan Bro Love ni
sebab motivasi beliau dalam kes cintan-cintun nih
nasihat-nasihat bernas lagik
pehtu kata-kata semangat beliau bagik
sume memang superbbbb!!
hu hu hu
kalo x pecaye..leh ramei-ramei tengok belog Bro Love ni

ade 1 entri Bro Love nih yang memanggil aku 
nak share jugak pendapat kat sini
entri yang aku maksud kan 
boley click --> SINI  (cara-cara membuat kekasih mahu berkahwin)
haaa........
best x?
bestt x? ha ha ha

SETUJU ngan pendapat Bro Love tu :)

bagi aku pulak kan...?
kite sebagai kaum wanita ni memang sangat perlu tuk "juai mahai" sket
jangan cepat "cair" kalo kaum lelaki tuh ayat power sket
(tapi bagi yg dh berkahwin tuh x hape....ari-ari mencaiiirrr pon boleyyy he he he)
ni saranan lebey pade yang belom berkahwin tuh
jangan takot kalo dikatakan lambat kawen nanti Andartu bagai
tapi kalo dah kaum lelaki a.k.a pakwe bagai tuh 
macam buat endah x endah aje 
pasal perihal nak kawen ni
dinasihatkan agak kaum wanita kt luar sane nun
sile-sile lah bace entry Bro Love ni ngan jaya nye

okayy

chowzz!!




Monday, June 24, 2013

ape boley MAKAN ngan budget x sampei RM10?

Assalamualaikum sumeee.......... :)

weken minggu lepas
nenek sedara aku tido semalam kt umah (ngn kwn beliau)
tp pepagi ahad tu dh balek KL dah

pehtu macam bese weken ari tuk berkemas umah
minggu lepas dh basuh kipas dinding
yang besenye adek laki aku punye duty
padahal time dia balek umah aritu
mak dh pesan suh dia basuh kipas
tapi alih-alih xde nye dia cuci............cesss!!
memang sabauu je laa

minggu ni menyapu umah luar + dalam
ikotkn ati vacuum lagi senang
tp tahap malas memang xleh nak kata pa
maen cekau aje panyapu rotan (berat oii...)
menyapu umah aku ibarat macam kene berlari balapan
jenuh x menjenuh gak laa..

sedang aku syok-syok membasuh pinggan mangkuk dlm sinki
dpt mesej dari Aida nak ajak teman beliau ptg ni jalan 
he he he
tunggu lepas setel menyiang ikan kt dapur
baru aku decide boleh teman ke idok
(lepas mintak pemission kt mak aku)
selalunye aku xkan menghampakan org
keh keh keh 
(masuk bakul angkat sendirik)

petang kol 3 bru kami gerak ke ipoh
pusing-pusing pekan (lepas parking kete)
kedai yg menjuai segala macam benang x jumpe plak
jenuh berpusing jalan kaki
masuk dalam Kamdar usha-usha kain
(hanya mampu pegang aje...survey laa konon)

tekak haus x hengat
konon nak try minom soya kedai depan tu
sebab tengok org ramai Q
tapi x dan sampei turn kami
soya dah abes tingai air lengkong
errr...........ak xmo lengkong hohohoho

xde hal..
terus pegi ke TKK (taman kanak-kanak)
sane memang port terbaekk mau pekena ABC ke lai chee kang ke
aku ajak Aida g lepak TKK dulu
penangan kami petang ahad tu
he he he
makanan + minuman yg aku recommended
kome kene try kt kedai ni kalo turun TKK :)
Popia Basah & Kering = S.S Ali (70sen/pcs)
ABC & Lai Chee Kang = AliSan (rm2.50/bowl)
budget makan + minum ni
x kurang rm10 pon
giler murah kn? kn?
huhuhuhu
yang penting sodappp...!!
(ikot kn mmg aku ade rm10 je pon...hahaha)

bagi sape yang minat Lai Chee Kang
ini Lai Chee Kang aku recommend (ais kisar okeh)
siap ade telo puyuh lagi tau
sebab aku tau payah giler kot nak jumpe
Lai Chee Kang kisar yang ade telo puyuh dah skang
tapi ini sejak azali lagi ade letak telo puyuh
he he he
sodappp..!

ape tunggu lagi??

moh pegi TKK Ipoh yep :)

Friday, June 21, 2013

keperluan @ kehendak

pepatah ade cakap
"alah beli menang memakai"
jadik nya...aku memang nak-nak sangat menjadik 
pembeli yg x menang tangan nak beli barang
boley ke??
boleyyy...tuh pon kalo ko berduet!
(pekkk...kene sedass!)

disebabkan Hencik Fulus tuh belom nak ado lagi nih
aku buat kan jelaa dulu
list barang yg menang aku nak-nak sangat ade
sebab keperluan yg amat dh ni
kehendak pon macam tuh jugak
kalo boley dapat sume yg aku list kan nih
haa....bru leh cakap
"alah membeli....rabak gak nak membayor nye"
he he he

1) PC flat screen 
sebab laptop Asus aku dah sampei hayat beliau...sooobbbsss :( 
sangat keperluannn tuk ade PC seketoi kt umah senang nak hupdate segala mak nenek dlm belog / update fesbuk / search info keje / chatting / update ngn customer / melukih doodle bagai hoho
see??....memang keperluan + kehendak kan? kan?

2) upgrade PRINTER 
hat ni memang dah lame aku usul dalam pale otak aku..konon nak buat ink buh kt luar printer tuh..haa tau kn? kne anta service sket laa..skg ni pon printer aku tuk kaler aje probs..malas dh laa nak beli catridge wane mahai giler tu..x tahan pakei membazir aje..aku ase kalo upgrade printer sket memang bebaloi le...ye dak?
ni sangat keperluan + kehendak :p

3) HENPON sedikit canggih
laa ni nak habaq mai..aku memang hazab tol kalo nak tukar-tukar henpon ni
aku skg maseh lagi laa pkai henpon Nokia Express Music tuh lagi (sejak studi lagi) sampai laa ni langsung x tukaq-tukaq..kalo org len dh naek LRT / MRT bagai...aku baru laa nak naek Ketapi Tanah Melayu...punya x berteknologi canggih huhuhu
ni keperluan + kehendak jugak :p

4) kete SAGA SV manual
perghhhh...hat ni memang bukan keperluan dah..lebey pade kehendak nih..sebab nye skrg kan rate kete saga ni dh murah macam hape..monthly Rm250 deposit 10%..wowww deabakkk!! aku memang mencarik-carik kete yg monthly bwh RM300 tuk aku survive hoho
yg ni kehendak :p

5) bebarang kemas EMAS
okayy...bunyik agak melampau kn? ha ha ha..tp itu lah yg aku dok aim jugak-jugak..beli emas x rugi weh..sebab kalo terdesak boley gadai baq hang! huhu so..memang xde rugi melaenkan perlu lebey ati-ati le..idok le nak tayang bagai kt umum...beware tau! pakei time raya ke hape oke le tu...ari laen simpan kan aje.........
yg ni pon kehendak ;p


okayy...
setakat ni aje keperluan + kehendak aku
yang mane tunggu ade Hencik Fulus ado baru leh leh bayang benda2 nun
kalo x...........ko telan liur je laa makcik oii...
ha ha ha

Insyallah..aku KENA lebih berusaha nak dapatkan "sesuatu" itu

adios!

terkena sampuk?

Salam sume :)

arini pagi ntah ape yg merasuk aku
tetiberr rajin plak aihh aku nak mengelap segala mak nenek habuk kt lebri ni
padahal selame 2 taun setgh gak le ak dok dalam ni
sekelumat teringin pon idok nye nak ngelap 
ade aritu pon (mase org MQA nak datang kolej)
superior aku ade jugak le suh lap-lap habuk tu
atas-atas rak tu...tempat simpan piala re-cycle tu jugak
tapi respon aku??
aku hanya buat DONNO............. -_-
(gilerr muke x rela kot..............)
ha ha ha

sukati je kan?
tapi itu ler...
sebab tuh aku cakap arini aku macam kene sampuk
sampuk an-an rajin pa??
an-an rajin xpa...
lau an-an malas...hammek ko! (lagi terok kot..)

memula ade seketoi pc bt masalah
dh 2 ari kot monitor xleh on
pepaham je laa
pc pon dh rupe leh buat tukun ikan
memang hayat pon suam-suam kuku kambing
alkesah pagi nih pon xleh start jugak monitor nye
mujur laa ade "man-of-steel" dtg lebri
aku mengadu aje laa (sekadar di pinggiran)
dh nama pon Superhero kn?
ateee...cepat lah beliau merespond nye

godek punye godek
wayar monitor tuh pon dh try yg laen punye
harammmm....idok nyala pon monitor pc tu
okayy xpe..
aku ikot cadangan "man-of-steel" 
beliau cakap amek monitor kt stor tu
ganti kan aje ngn monitor tukun nih
"man-of-steel" tolong angkat kn monitor gabak tu
pehtu tukar ngn monitor gabak yg dlm stor tu
okayyy boley on dh ha ha ha
tenkiu "man-of-steel"..!!

setel pasang pc
bapak berabuk x hengat
macam kueh tepung gomak wa cakap lu..

eeeiiiiii...........
ni xleh jadik nih...laju jaa tangan aku capai kain buruk kuning 
terus lap habuk kt monitor tuh
pehtu lajak plak ke cpu
pehtu ke meja pc plak
eh...eh....eh...
apesal tetiber rajin nih??
siap hangkut baldi buh air sket
(sangat gigih angkat dari toilet ke lebri)

haaa.....hammek ko
bukan takat meja-meja & kepala monitor tuh aje aku lap
meja kaunter
pc ngn cpu aku nih
printer...
paling ekstrem atas rak-rak besi tuh
sangat mengigih ngan panjat kusi skali
okayyy........

x pecaye??

haa....aku pon same
sebab tuh laa aku dok igt kene sampuk "an-an rajin" ni ke??


he he he

adios!

Thursday, June 20, 2013

dup dap! dup dap! dup dap!

sambungan dari entry Syukran :)

dup dap! dup dap! dup dap!

memang itu yg aku dapat asekan skrg ni
makin byk ari makin kuat pulak dup dap! dup dap! dup dap! aku
entahkan gembira nanti??
entahkan sedih menonggeng??
entahkan xde perasaan langsung??
tapi..............
aku sangat-sangat mendoakan tuk dup dap! dup dap! dup dap! aku nih
mestilah yg hepi-mepi saja
xmo pikir yg "negative" lagi
sebab kan ape yg kite pikir tuh macam doa jugak kan?
so tuk dup dap! dup dap! dup dap! nih
aku mendoakan agar dapat kabaran yg gumbire aje :)

sampai ke arini
dup dap! dup dap! dup dap! ni masih 60% level nye
aku harap sangat pasni dup dap! dup dap! dup dap! boley jadik 100% 
bile nanti dah jadik 100% 
aku akan bgtau ape yg dup dap! dup dap! dup dap! sgt tu eh?
he he he

p/s: ade org kt luar nak tau ke hape benda dup dap! dup dap! dup dap! nih??
tungggguuuuuuuuuuuu next entry yep..
Insyallah :)

Wednesday, June 19, 2013

hi Hencik Badut...!


Badut..?!
asal sebut aje badut  
mesti dh terbayang muke putih ngn idung merah kan? (mcm gmbo kt ats nun)
tambah pulak ngan bibir lebar merah dia
siap pakai wig rainbow ngn baju geboh wane-wani sume
pehtu mesti ade belon panjang-panjang
badut tuh tiup-tiup...pintal-pintal...taddddaaaa! 
jadik laa kucing dari belon panjang tuh
pehtu buat muke seposen ke
muke hepi x hengat dunia ke
kasi belon kat bebudak
(padahal kalo org tua yg tengok pon teringin nak belon kucing tu)
pehtu dorang hepi...gelak sama-sama ha ha ha
ohh...indahnya menjadi badut :)

rase-rase badut nih memang xde masalah ke?
sebab badut yg tolong hepikan org yg ade masalah
so...aku ase badut sure xde masalah
ho ho ho
indahnye kalo jadik badut yg xde masalah
hidup badut pon mesti ceria aje
aku ase kan..masalah pon xmo hinggap kt badut nih
sebab macam x lut plak...ha ha

tapi badut pon manusia bese jugak
aku ase orang yg jadik badut adalah sgt jiwa kental
sebab nye..
even badut ade masalah pon
nak x nak badut kene jugak hepi-mepi kan orang kn?
kalo mood badut tgh sedey pon
tapi bile badut buat mimik muke aje
xyah cakap kuar suare pon xpe
janji orang tengok badut ni orang akan gelak
ha ha ha
kan?

admire nye jiwa kental macam tuh
seyess...
aku teringin nak jadik badut
sebab kalo boley aku nak gembirakan sume orang
aku xmo orang sedey-sedey ke 
orang emo-emo ke ngan masalah
orang sentap-sentap ke hape
aku nak kalo orang KAWAN ngan aku
kalo orang KENAL aku
kalo orang SUKE ke ngan aku
orang itu akan sentiasa hepi-mepi ngan aku
aku nak jadik macam badut + berjiwa kental!

xpe..kalo dalam diri sendirik aku x hepi
yg penting sume orang hepi dah buat aku hepi
betoi x Hencik Badut..??



p/s: pasni kalo ade vacancy nak jadik badut..aku nak try le apply...he he he!

(maafkan aku kalo aku ade membuat kalian tersentap ngan aku..seyes tanpa sedar mungkin huhu..aku hanya manusia biasa belom lagi boley menjadik Badut huhu)

Tuesday, June 18, 2013

Giveaway "I Love Peplum" by Nurin Aireen

Assalamualaikum sumee... :)

okayy feel-feel sangat fresh ini pagi
sebab hape??
sebab first-time kot nak join "menang-adiah" dari belog Nurin Aireen
kOme pon boley ramei-ramei join
he he he

aku jujur tau..!
sebab memang x penah nak join bt contest camgini
sebab hape??
sebab x bape nak tau
pehtu aku ase macam x reti plak nak buat

tapi hat yg ni ase macam confident
sebab hape?
sebab memang teringinnn nak PEPLUM ha ha ha
pehtu contest dia gilerr kacang!
bagi belogger naif cam aku nih
contest kacang camgini laa yg inspired aku nak try ekeke
boleyy ke??
pon boleyyy..

okay..
just follow the rules from the admin-belogger
pehtu...
tadaaa....
im JOINED!!!
for the 1st time okayyy!!
har har har

STICKY POST


anda nak peplum takkk??

meh ikot DI SINIiii........... :)


hopefully bertuah le kali ini :)
adehhhh...
saye nakk...........PEPLUMmmmm!!!

okay...
babaiii...
selamat bermenang-menang yep :)

Monday, June 17, 2013

lukih diri sendirik

yehuuu...
seperti bese arini dah siap 1 lagik doodle aku
hat ni memang tekap diri sendirik..wowowooo
sebab nak buh kat header belog
so..bile pikir balek
nak kene tukar header kot
macam header dulu buh gambo-gambo sendirik jugak
(matang nye ropeee...hoho)

tapi hat header baru ni kasi laen sket
sebab nak buh doodle kite kan...
so...camgini lah hasil nye...


ade senior cakap cantekk..(mekasih kak hehe)
pehtu kot ingat lukih pakai photoshop kah?
no no no...
macam bese ni sume dalam excel aje
huhuhu
macam lepas-lepas punye entry
memang aku follow lukih dalam excel aje
cuma hat ni gambaq macam serupe orang
sebab pakei teknik tekap he he he
mekasih tuk blogger yOunique sebab aku follow tutorial beliau buat doodle ni
pehtu kene develop skill sendirk le cane nak kasi umppphh kan lukisan tu
pilihan wane pon same gak
he he he

pape pon..
aku budak baru belajar
kalo salah tolong tunjuk-tunjuk kan
mekasihhh

ni gambo asal aku hehehe

okay
chowzzz...

Sarangae yang superbbb!!

sejak menjak ni tuk ari Ahad malam 
aku sure pulun nak tengok cite tibi 9
siaran Sarangae versi korea tuh
kire cite drama korea la hu hu hu

gilerr bestt weh..!
aku x cakap yg aku ni peminat no.1 cite korea
sebab aku tengok korea yg paling havoc pon cite RunningMan tu
he he he
kalo nak kata fanatik tuh xde laa pon
tapi cite dalam siaran Sarangae ni best tau layann..

udah le Ahad malam macam xde cite sangat nak tengok kan?
dapat plak memang umah aku xde Astro
so...pusing-pusing men tekan remote control carik cite best
pehtu terus laa melekap tengok versi Sarangae nih

malam semalam cite Sarangae ni 
cite pasal askar marin
tajuk cite "Miss Staff Sergeant"

"Miss Staff Sergeant" 
perghhh..!!
memang melonjak plak ase keSARJANan bile tengok
seyess....
teringat plak saat-saat pernah involved dalam unit koko ni
(aisehhh...unit koko jek pon...huhu)
tapi x kesah le...
aku memang minat unit beruniform
cuma sekarang ni memang x boley nak masuk langsung laa
udah le rabun ayam
tinggi pon xde mane
berat...lagik laaa...haissshhhh :(

cite ni pasal Kapten Lee (askar wanita)
masuk dalam unit askar marin
dia sangat komited/bercita tinggi/semangat kental dalam pasukan
menjadik ketua pasukan Platun 3
tapi x disukai oleh Kapten 
macam-macam hal dia kene dengan Kapten hati busuk tuh
smpai kan semasa latihan mereka bergaduh besar
ketua Kapten Kang meleraikan pergaduhan
tapi masa nak balek ke pulau dorang terkandas kt pulau musuh
berlaku pertempuran (mereka belom dilatih berperang)
ketua Kapten Kang mati
sebenarnya ayah Kapten Lee adalah ketua kepada Kapten Kang

hanya seorang saje WANITA dalam pasukan askar marin nih
kapten ni suke buli dia...ikotkan memang x suke sebab dia pompuan huhu
pehtu riso kapten Lee ni amek alih tugas dia...cess
even dia sorg pompuan tapi still boley lead pasukan Plantun 3..terbaekkk!!
sebab tuh bile ade cite unit uniform camgini
memang berderauu gak laa naek darah aku ni
hu hu hu

last week plak cite Sarangae pasal sukan angkat berat
patot le cite dia tacing giler
sebab adaptasi dari cite betoii
seyes....menahan ayaq mata jugak le aku melayan
sebab time Jurulatih dorang mati 
dorang x sempat nak tengok
time tu dorang ade tournament
pehtu plak Jurulatih baru ni sangat kejammm
maki hamun pukoi bagai dorang
iskkk3...tragiss tol
tajuk cite.."Lifting King Kong"

"Lifting King Kong"

next next 2 weeks punye cite plak
pasal cite antu...versi seram gak laa
tajuk dia...??? aisehhh aku lupe laa plak
tapi cite ni macam 
sorang mamat ni dia leh control org ngan mata dia saje
so..org mcm kne pukau ngan dia
dia bt sume ni tuk merompak bagai
tapi hanya ade 1 org hero ni jaa yg x lut ngn "pukau" mata dia
so..hero ni memang tentang mamat pukau ni abes abesan
sampaikan kawan-kawan hero ni mati
tragik gak le cite ni
seramm korea tau-tau je laa kan huhu
tengok rupe deme yg pucat lesi tuh pon aku dh seriauu
ho ho ho

okayy..
nak tgu tuk diz week plak
ape cite best kat Sarangae..
pehtu leh layannnn..........;p



p/s: sume gambo ehsan dari hencik Google...mekasihhh na :p

Saturday, June 15, 2013

sepetang ala-ala IKEA style :p

Assalamualaikum sumeee...

semalam punye pogram lepas balek koje
he he he
ke mane aku pegi yep??
macam bese kalo ade free time sket...
aku g merayap sat ngn Sarah 
sekutu Piak ngn aku 
hew hew hew

ohsemmm..!!
dinding "sticky-notes" he hehe
ase-ase macam xde kedai lagi yg bt cmgini kan? 
muke terujeee :p ha ha ha
memang attractive jugak dinding "sticky-notes" nih
lebey-lebey macam 1st time masuk ni kan...hoho
lepas gian dh tangkap gmbo bagai
pehtu baru gi tengok menu makanan yg ade sini
harga makanan boley tahan jugak le
kalo dah teringin nak makan ala-ala Meatball Ikea pon hado...:p

ni dia Meatball ala-ala Ikea punye ha ha ha
harga rm12.90/set
rase oke la boley tahan...:)
tuk Meatball kene upgrade kan sket lagi yep huhu
okayy hat ni Big T-Burger kot ase nama dia..
daging patty yg sodapp :p
harga set ni rm8.90
(kalo nak add-on yg len pon boley..tmbah duet aje huhu)
hat depan ni macam ice-cream + jelly ade fruit cocktail sket
harga aku x hengat huhu
belakang tu air sour sop..harga rm2.90
ha ha ha..kekonon moment buh kt sticky-notes nih
ala-ala korea pon ade..:p
nak tau kami ke mana??
bagi sape-sape yg nak try ala-ala environment Korea sini
boley laa mai datang makan sini okep "Cafe Mighty One"
betoi-betoi kat bandar Sunway Tambun
deret ngn kedai kayu Jati...

ni dia...Cafe Mighty One :)
lai..laii laiii...
boley mai singgah sini
kenyang perot leh p mandi Lost World pulak yep :p


p/s: recommended tuk sape2 nak g dating..dtg makan sini ha ha ha