siape COMEL ikot sini tau..

Tuesday, January 13, 2015

26 December o_O

Assalamualaikum :)


#pray4ISLAM
#pray4GAZA
#pray4PALESTINE
#pray4MALAYSIA
#pray4PANTAITIMUR
#pray4floodvictims
#pray4MH370
#pray4MH17
#pray4QZ8501


26 December....
genap sudah usia aku yang ke-17 tahun!
(kalo nak pecaya pon boleh..hew hew)

Alhamdulillah..
dikesempatan hidup ini ingin aku rakamkan millionan terima kasih yang tak terhingga buat mak abah, adek beradek, sahabat handai, teman seperjuangan sekalian kerana tak putus-putus mendoakan kesejahteraan aku..aminnn :)

diberi kesempatan ini juga ingin aku kongsikan moment-moment indah yang dapat aku rakamkan pada 26 december lalu kerana bagi aku hari ulang tahun kelahiran adalah antara hari yang paling istimewa dalam hidup aku..o_O (cewahh..ayat madah berhelah x??)

xsaited nak merase pecan butterscotch, choc mascarpone ngn doyan crepee...yummehhh!

December 25..
hajat tercapai nak makan kek Pecan Butterscotch hasil buatan tangan kak Apash yang superbb mabeless..! sangat rekemended pade sume yang teringin nak merase kek2 serta dessert durian crepe yang sangatttttt mabeless..boleh contact terus pada kak Apash (SINI) dannn...untuk kek tahun ni aku nak merase sangattt dua jenis kek "pecan butterscotch" dan "choc mascarpone" nih..siap aku request nak half-half lagi mujur laa ade membe aku yang nak share kek skali ngan aku..thanks Areen!

rezeki aku tahun ni memang melimpah ruah ngan pelbagai jenis kekss dan donutsss bagai..huhu (tahun manisan gamak nye..mih mihh) syukran2..itu kerana maseh ramai yang tahu aku ni kuat makan orang nya..muahahhaaha!

December 26..
lepas abes keje (aku amek half-day) terus gerak laju-laju ke stesen ETS ngam-ngam sampai pukul 3 terus naik ETS..huhu (tak dapat nak tido sangat sbb gabakk sejukk wehh!) dah set nanti sampai KL Sentral aku jumpa ngan Una dulu. Sesampai KL Sentral aku setelkan hal di surau dulu pehtu ngam-ngam Una sampai. Sebelom nak teruskan perjalanan ke stesen Subang aku sempat lagi nak cucok ATM..nak dijadikan cerita aku cucok ATM bank rakyat tapi guna kad maybank...kene telan duet aku time tuh T_T soobbbssss! (mujur ade duet spare). Lepas insiden terus gerak ke stesen Subang..aku pon malas nak pikir dah tunggu balek Ipoh nanti aku setelkan kat maybank..huh!
muka selpie depan toilet kat stesen Subang tu..
sampaikan ade orang ingat kami "tukang jaga" toilet sana..citt T_T
sesudah sampai stesen Subang kami lepak dulu nak lepaskan penatlah kononnya..hahaha lepak plak betoi-betoi port depan toilet awam sana. Una roger-roger Yus ngan Cheng nak tau lokasi dorang ade mane time tu. Pehtu kitorang gerak ke Empire Gallery sebab dorang macam lambat lagi nak sampai. Aku setuju aje jenuh jugak kalo nak tunggu lama-lama dekat stesen Subang tu..nak dijadikan kesah berbondong-bondonglah aku ngan Una berjalan kaki sejauh 500km (yg ni hiperbolaaa hahaha) ke Empire Gallery tu..singgah jap tapau cucok-cucok sbb aku pon mmg dah lapor giler..sampai berjalan sambil makan sambil bercerite tak abes-abes..muahahaha!
menunggu Yus, Cheng ngn Ros yang belom sampai..kite selpiee dulu laa yep Una..huahua
sesampai Empire Gallery lepas jugak lelah aku huahauhua! Una bagitau teringin nak lepak kat Vivo...pelik jugak aku nama Vivo memang tak pernah dengar rupenye kedai Pizza..okay jelaa aku follow ajee..siap Una cakap nak belanje aku ice-blended sementara nak tunggu Yus, Cheng ngn Ros sampai...pon bolehhh o_O huhuhu.. Ice-blended cappucino ngn chocolate mocha kami tibai..perghhh sedappp! (sebab orang belanje lagi sedap kot..hahaha)

macam-macam topik laa kami dok sembang siap berselpie bagai..(punya nak tunjuk kami menunggu 3 orang lagi tu..huhu) tup-tup dari belakang nampak dah Yus, Cheng ngn Ros datang...hoyehhhh!! (legaaaaa....) Yus terus ajak gi lepak kat tempat outdoor Vivo kalo buat bising pon atleast takde mengganggu orang kat dalam..okayyy I'm follow jer..huhu
sampai kat meja belakang kedai setle setting tempat..dah hug-hug ngan dorang, pehtu dapat Pavlova yang Yus bagitau Pavlova paling bestt di situ..huhu (mekasih muchosss sumeee) pulun jugak aku tolong Ros nak hidupkan api lilin dekat Pavlova tu..hahaha siap hadang ngan menu bagai..sempoiii giler! pehtu aku siap bawak keluar segala bagai "hasil tapauan" dari Ipoh..

dalam kalut-kalut nak jaga api lilin lah..dorang nyanyi lagu besday kat aku..huwaaaa! (terase diri ini sangattt terharuuuu + terujaaa huhuhu) pehtu yang paling aku terkejut berokss sebab ade K join sekaki tanpa aku tau dorang rupanya dah plan "baekkkkk" punye kat belakang aku o_O hohohohoo..

hooyeehhh..!! gathering time o_O
kiri : Cheng, Una, Ros // kanan : K, aku, Yus
tenkiu graciass to all my muchoosss..!! memang tak sangka aku akan dapat sebegini "bigggg supriseeee" dari korang sume (^_^)v aku memang tak budget langsung akan dapat "supriseee" camgini ghope memandangkan korang sume memang "pelakon no.1"..hareeem aku tak dapat nak "hidu" ape ke plan korang malam tu...hua hua hua! 
tenkiuuuu again muchosss-muchosss! #muahhhciked

say cheeeesseeee...!
wefieeee O_0
selfiee ber3 pulak kanzz :p
ni amoi-amoi maness..para "pelakon" jugak nih...hahaha
memang tak sah laa kan kalo aku tak review menu yang kami makan aritu..seyesss bestt!! 
Vivo ni antara restoran yang menghidangkan pizza -main dish tapi side-dish dia jugak banyak choice kalo korang nak try..sure rambangss mateee o_O
antara menu kami malam tu...pergghhhh! memang sendat perot le nak abeskan makanan2 kat Vivo tu..sedapp & sangat bestt..!! hehehe

ni diaaa...kek Pavlova yg sangatt crunchy outside + gebusss inside..yummeehhh!
Pavlova ni bukan dari Vivo :p
Order by Yus -
Order by K -
Order by Cheng -
Order by Una - 
order by Ros - 
perut sudah kenyang maka berdondang-dengdang lah kitorang keluar dari Vivo..hua hua

captured momento at Vivo
thanks Vivo bagi belon pree..!hahaha
selpieeee muchosss..!!
momento view front of Empire Gallery o_O
and last but not least,
aku selitkan jugak video saat-saat di"prankkan" oleh muchoosss-muchooss aku..memang terbaekkkk lah korang kalah pelakon-pelakon sinetron kat luar sane...hahahaa!

video


lepas ni boleh skodeng entri #kemanekekite lepas 26December tu o_O
rentetan dari end_year_vacay kitorang yang havoc & giler..!



note: such a precious moment I've had among them..coz we're not always gather so we decided to have "quick-planned-vacay" for end of this year among us in order to treats ourselves for a sweetened memory-lane. Hopefully our friendships will get be blessed from Allah SWT and will keep close & stronger till Jannah. Love uolss muchooss...!! #muahhhcikedd 



biggggg HUG & THANK YOU especially to my lovely muchoss :
1) Yusniza Yusof
2) Nursamania Md Adip
3) Rosermalila Rusli
4) Wan Nurul Husna Wan Yusof

4 comments:

  1. Wah bestnya..happy belated besday hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. MH : hehehe...mekasihh :) dpt hang-out ngn besties2 mmg syiookkk wooo!

      Delete
  2. niza,ang ade pape ke dgn K tu..?haha..mohon penjelasan...dh lame ak tertnya2 nih..since tertgk gmbr tu d uplod d fb aritu..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ida : huurrmmm...hurrmmm...huuurrrrmmm (smbil garu pale)
      susah ak nak jwb soklan KBKK hg ni weii...hahahaa o_O

      Delete