siape COMEL ikot sini tau..

Wednesday, April 6, 2016

secalit moment di Sentosa Villa

Assalamualaikum :)

lepas dari meeting memakan masa berbulan-bulan
ditambah lagi ngan plan strategik bertahun-tahun 
maka terjadiklah short-vacay kami seramei 6 ketoi ini..muahahaa

sayap kiri - dari ipoh
sayap kanan - dari manjung
sayap tengah - dari taiping
syiok woo melepuk opis sini..muahahaha
first checkpoint 
kami terjah opis "sayap tengah" dulu
perghhh...heven gilerr dapat opis camgini wey
sanggup berumah tangga dalam opis kalo dah dapat camgini
ha ha haa..(hiperbola sangatttt)
  dah selesai sume berkumpul kat opis-heven nih
kami p terjah cari tempat makan dulu memandangkan kena check-in pukul 3ptg
so ade masa lagi kami p isi perot yang memang dah menendang-nendang mintak kena isi
kami kat Doli Kueytiaw Goreng

pestime makan kat Doli Kueytiaw Goreng area Tepeng nih
acaner nak cakap..??
sedap...berekon...org ramei...harga patot hahahaa
kalo sape yang X PERNAH makan Doli Kueytiaw Goreng (mcm aku yg pestime nih)
boleh katakan kueytiaw dia jenis sedikit kering tapi sedap 
dpt plak bile makan ngan sos kicap tu memang uummpphh!
dlm kueytiaw tu ade beranak pinak udang + telor + togeh ngn kucai
(menggaru ak sbb dh langgar pantang..hahaaa)
conclusion..simple tapi sedappp...!
punya gigih T_T
lepas dah setel mencekik Kueytiaw Doli kami terus ke checkpoint seterusnye 
iaitu check-in bilik...yeahhuuu!!!
naseb dpt deskaun bagi penjawat gomen (tp bukan ak lah)..hahahaha
pestime masuk bilik resort tu dh terbeliak biji mata o_O
sbb scenery yg cantek..pehtu bilik plak superb beso 
(kaw boleh bentang 3 lai toto kot)..deabakk!! 
bilik air pon beso juge ;p
saiz family room sangat selesa
2 Queen bed - depan tu boleh bentang 3 toto uolss
cadangan petang tu nak pegi melawat sekitar kawasan..
jenjalan kat taman tasek tu ke..
tp memandang hujan pule sampai ke lewat petang..
so kitorang berkubang jelaa dlm bilik yg heven tuh smbil melantak spegetti yg dbuat khass ayaq tgn Kak Onie..hahaha..
tapi x boleh makan byk2 sbb malam nti nak prepare perot tuk BBQ..yeahhaaa!!


acara malam BBQ kami start lepas magrib 
tapi kena loading barang sket 

memandangkan tempat ke BBQ itu kena berjalan dari bilik kami
so far takde lah jauh..tapi sebab barang-barang BBQ yg superbbb banyak
pehtu kami ade budak kecit @ Manja so kami memang prihatin okay..hehehee
BBQ sudah start..yeahhh!!
ni baru first round BBQ...mabelesss!!
berjemaah masak BBQ memang best..
memang syiokk..memang enjoii bag hang!!
hahahahaa…
sonok sungguh ngan perapan ayam (kak Yong) & kambing (kak Yana) yg superb mabeless
(ade yang x makan kambeng pon sebat jugak malam BBQ tuh hahahaa)
BBQ kami ade ayam, daging, kambing, udang, sotong, hotdog, jagung, kimchi…etc
portion makan macam 20 orang padahal kami 6 ketoi saje masuk budak kecit Manja jadik 7..muahahahaa!
(padahal Manja makan hotdog beberapa racik jew ngan jagung beberapa kutil..hahahaa)
tapi kami x membazirr..ade makanan kami tapaukan tuk staff villa tuh..
ade kami carry forward tuk esok cadang nye nak makan tepi tasek Tepeng juge..hahahahaa

aktiviti malam lepas kekenyang sesi pillow-talk o_O
(ade kesah yang sedih + gumbira + sadis + exsaited 
sume mixed laa dalam sembang malam tuh)
aktiviti bebas sesi bermassage pon ade..
kak Yani memang terror bermassage rupenye
perghhhh sedap sungguh beliau urut..!
sampai berangin-angin keluar kat beliau hehehehe
piknik taman tasek Tepeng :p
kami X membazir hokeyy..siap tapaw BBQ semalam punye..hahahaa
kaki Manja sebagai prop..kikikii
esok pagi bangun awal tuk sesi piknik tepi tasek Tepeng
sempat jugak kami siapkan sandwich DIY hasil tangan Am & Aimi..hahahaa
(bunyik “ketek ketekk ketekk” lecek telor rebus memang mengharuk kan hahahaa)
sedap mabeless…dah jimat makan pagi aritu
siap tapawkan sekali BBQ malam tadi punye
bertikar bagai kami kat tepi tasek Tepeng itu..
siap tukar port lepas matahari dah naek even baru kul 8pg
tapi x dapat lama sbb matahari pon dah naek budak kecit dah x selesa kesian kat dia huhuhuu..
kemas dari piknik kami balek bilik sesi hibernisasi sebelom kena check-out kul 12 nanti

pukul 11.30 pagi masing-masing dah get ready berkemas-kemas
ontime pukul 12 kami kena gerak keluar kalo lambat nanti kena bayar extra hahaa
setel amek deposit bagai bergambo sekejap depan villa
dapat snap bahagian depan villa saje..T_T
ikotkan view kat dalam memang superb cantek
damai aje ase kalo sesape yg tengah stress pegi lah sini tuk tenangkan stress kome yep :p

SAYONARA
ade rezeki boleh mai sini lagi yep :)
view dari depan bilik :)
view lagi kat tugu :)
view "suku" Sentosa Villa
rugi laa x sempat nak snap view belakang nye T_T
sebelom balek ke destinasi masing-masing
kami sempat singgah luncheon kat Tepeng Mall memandangkan nak kan tempat berekon
(seyess panaih lit-lit wey dah tengahari kami berjalan..kesian kat budak kecit juge T_T)

last meeting point kami kat Taiping Mall
lepas tu sume dah nak bergerak balek destinasi masing-masing
Am + Kak Yani + Aku naek sekali
Kak Onie + Kak Yana + Manja naek sekali
Aimi naek sensorang…hahahahaa 
luncheon Ciken Rice Shop
gathering yang sonok..no stressful..sume komited ngan tugasan masing-masing
sume xde berkire eventho kami pangkat SENIOR ngn JUNIOR yep..hahahaa
short-vacay yang sangat simple (sbb dekat) tapi boleh appreciate the moment..o_O
scenery yg x sume tempat ade..ala-ala nature gitew huhuhu
(sape dok Tepeng depa taw suasana area taman tasek camne..heven kan kan?)

last but not least

next short-vacay?? 

ke mane pule kite yep..??

he he hee

chowzzz

8 comments:

  1. Rugi kan kita tak round the villa n take a pictures

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu ler pasei..x kesampaian tuh T_T huhuhu

      Delete
  2. Rugi kan kita tak round the villa n take a pictures

    ReplyDelete
    Replies
    1. jomss kne repeat lgik nih..hhahahaa

      Delete
  3. Kaki manja sbg prop mmg x ley blah!hahahaha tp vacay ni mmg meaningful...simple tp syiiiokkk!siap pillow talk tu yg moment sesangat kaw!thanks for hearing...lap lap u olszzz

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahaa...itu ler simple + best kn kn :) ni kak yanu ke??hahahaa...kuar nme anonymous jew~

      Delete
  4. perghh.. trip sayap KL tak ada ker? tak hajak.. sentap akuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaa...xyah ler nk sentap2 lun :p
      tunggu next gathering le moh join ea..jjcm je pon huhu

      Delete