siape COMEL ikot sini tau..

Friday, November 8, 2013

tutorial : macam mane nak FOLLOW blog orang

Assalamualaikum :)

arini nak share tips tuk new-blogger (especially) sebab ade permintaan
dari ah-kak ini kepade aku he he he
so..xpe aku buatkan sket ala-ala tutorial tuk ah-kak
camne cara nak Follow Blog orang laen
ini bukan suke suki tau
tapi sekadar perkongsian ilmu yang x seberape dari aku
ho ho ho

okeh soklan nye berbunyik macam dalam "chatting" kat sini :p


so..yang dapat aku simpulkan melalui chatting tersebut
ah-kak ni bertanye kan
“macam mane nak add blogger laen?”
aku olah jadik ala-ala turotial gitu
ho ho ho
ah-kak follow step-by-step yep
konpom x sesat punye :p


okep..ni contoh FOLLOWER dalam blog aku
(ohoiii...sejemput aje..??)



Untuk jadik FOLLOWER blog orang laen : 
 1) Bukak blog yang kite nak follow tu
Contoh saye nak follow blog >> 100Pelukis
 
2) Click dekat link blog tuh
 
3) Scroll sampai bawah ke…tepi ke…atas ke..
carik dalam blog dorang untuk “FOLLOWER” cmgini
Ade tulis “Join this site”
 
4) Click pade “Join this site” >> pehtu click “Follow this blog”
 
5) Bile kite dah bejaya FOLLOW akan kuar box camni >> click “DONE”
 
6) Tadaaa….!!
saye dah FOLLOW blog 100Pelukis :)  
SELAMAT MENCUBA

okeh sekian saje 
ala-ala tutorial pade entri kali ini
selamat mencube pade anda sume
kalo ade sebarang kemusykilan
boley aje drop komen kat sini okep :)
(budget macam teror...ho ho ho)


aku yang dolu bukan nya sekarang
dolu..
dolu.. 
dolu.. 

23 comments:

  1. tq....saya pun joint awk...cmne nak tukar covercantik2 kena beli ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. melati mashri : ade je yg free..boleh google cari awk :)
      tpi kalo nak yg beli boleh try bloggerz2 yg ade bt biz tuk edit blog awk..hehehee :)

      Delete
  2. Replies
    1. wanzarifahwannasru: same-same Dik :)

      Delete
  3. ok..sya dh follow awak..hihi, awak org first sya follow, hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hazizah_Gee : mekasihh..mekasihh :) will follow u back yep o_O

      Delete
  4. pening jugak dengan blog ni...sabar jelah

    ReplyDelete
    Replies
    1. nor farhanis : hehehe..sabaq2 mesti boleh punye o_O hehehee

      Delete
  5. haha exactly what im looking for...ok thanks for sharing.. saya totally newbie. done follow awak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nuraziera zainal : oraiteee....!! hepi-mepi berblogging yep :) follow back :)

      Delete
  6. TRIME KASIH TOLONG AJAR...SIS ORG PERTAMA SY FOLLOW..

    ReplyDelete
    Replies
    1. permatakeyboard : welcomeee :) xde hal..ikot aje step by step tu..hehehe! hepi-mepi berblogging okeyy :) follow back :)

      Delete
  7. thankyou sis buat tuto ni , so sekarang dah senang nak follow blog orang. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Junainah Ibrahim : welcome :) no problemo hehe

      Delete
  8. Replies
    1. fatin abdullah : try ikut step-by-step tu yep..sure boleh punye :) good luck!

      Delete
  9. Replies
    1. Anginsepoi : follow je sure x pening..hehehe :)

      Delete